Tesla та інші: Найбільші виробники електромобілів у поточному році і обсяги продажів

Більше половини продажів електромобілів в першому кварталі 2020 року - 59,4%, припало на п'ять автомобільних концернів.

Незважаючи на пандемію Covid-19 і пов'язану з нею економічну кризу, обсяг продажів в сегменті «повних електромобілів» (BEV) і «гібридів» (PHEV) знизився відносно небагато в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - на 6% (продано 406 506 одиниць), передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Продажі на глобальному автомобільному ринку в цілому впали набагато сильніше - на 26%.

Більше половини продажів електромобілів в першому кварталі 2020 року - 59,4%, припало на п'ять автомобільних концернів.

Очікувано, лідером стала Tesla, яка наростила обсяги продажів у порівнянні з першим кварталом 2019 року і вперше показала прибуток за перші три місяці календарного року.

Тесла продала 88400 «повних електромобілів» (інших вона і не випускає) і збільшила свою частку ринку до 19% в порівнянні з 17% в минулому році.

Група Volkswagen змогла значно наростити ринкову частку до 13% (в минулому році: 6%).
Збільшити свою частку змогли і інші представники першої п'ятірки (альянс Renault-Nissan-Mitsubishi, BMW і Hyundai).

Частка всіх інших виробників склала 40,6% (186 942 шт).

Якщо взяти лише «повні електромобілі», перша п'ятірка зміниться. З неї випаде група BMW, яка поки продає більше гібридів, і увійде китайська BYD, яка продала в першому кварталі 18834 одиниць. Крім того, Renault-Nissan і Volkswagen поміняються місцями.

Відзначимо також, що частка «повних електромобілів» (BEV) в продажах першого кварталу склала 67,3%.

Варто зазначити, що у 2020 році IHS Markit очікує падіння світового автомобільного ринку на 22%. Що стосується електричного сегмента, настільки сильного спаду, очевидно, не станеться, однак і річного зростання продажів очікувати навряд чи варто. Багато чого буде залежати від розвитку на внутрішньому ринку КНР.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...