Тіло знайшли за кілька днів у льосі: 50 років тому вбили українську художницю Аллу Горську (відео)

Алла Горська походила з номенклатурної радянської родини. Її батько Олександр Валентинович був директором Ялтинської кіностудії, "Ленфільму", Київської й Одеської кіностудій. Мати Олена Давидівна працювала в Ялті вихователькою в дитячих санаторіях.

50 років тому 28 листопада вбили українську художницю 41-річну Аллу Горську. Вранці того дня поїхала до Василькова у будинок свого свекра 69-річного Івана Зарецького забрати швейну машинку. Додому вона не повернулася, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Її чоловік 45-річний Віктор Зарецький не здивувався. Вирішив, що може, залишилася готувати їжу старому чи попрати. Наступного дня занепокоївся. А 30-го ввечері замовив телефонну розмову з Васильковом. Замовлення прийняли лише на 16.00 наступного дня. У призначений час телефоністка повідомила, що викликаний абонент на переговорний пункт не з'явився. Тоді Віктор виїхав виїхав до Василькова. Попросив у міліції відкрити будинок. Двері відкрили лише наступного дня, сказали, що запізно звернувся. У підвалі знайшли тіло Горської.

Слідчі арештували Віктора Зарецького. Вимагали зізнатися, нібито він разом із коханкою вбив дружину. За кілька днів на залізничному полотні за 34 км від Василькова знайшли труп свекра з відрізаною потягом головою. Версію змінили на іншу. Мовляв, Зарецький-старший зарубав сокирою Аллу через особисту неприязнь, начебто вона недостатньо уваги приділяє сім'ї. А коли отямився, кинувся під потяг.

За кілька тижнів, коли Вікторові в міліції повертали частину особистих речей загиблих, той поцікавився, чи не страждала його дружина перед смертю.

"Убито одним ударом, професійно", - відповів офіцер.

Аллу Горську мали ховати на Байковому цвинтарі. Призначили похорон на 4 грудня. З'їхалися люди з інших міст, прийшли кияни. Раптом - нібито в інтересах слідства - похорон відклали. Більшість іногородніх не мали де зупинитися й увечері поїхали додому. Художницю поховали 7 грудня на іншому кладовищі - Берковецькому.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...