"Тітушки" Лукашенка звітують його прессекретарці (аудіо)

Діяльністю головних "тітушководів" Мінська керує речниця самопроголошеного президента Білорусі Наталія Ейсмонт, яка входить до найближчого оточення правителя.

Про це свідчать три частини аудіозаписів за участю голови Федерації хокею Білорусі Дмитра Баскова й причетного до викрадення та вбивства міліціонерами 31-річного протестувальника Романа Бондаренка чемпіона світу з тайського боксу Дмитра Шакути, передають Патріоти України з посиланням на Хартыя'97.

Новий, вже третій, фрагмент їхньої розмови, присвяченої скандалу із загибеллю Бондаренка, оприлюднено у ніч на неділю, 22 листопада 2020 року.

У ньому Басков дзвонить ранком Шакуті, аби дізнатися новини.

Шакута: "Я ж тобі сказав, що гойдалки почнуться. Вже командир телефонував, вже поїхав він до командувача там, коротше, заступник міністра там, типу такого ... Ну, коротше, хлопці з ОМОНу дуже молодці, хочуть на нас скинути якусь х...ю.

Тобто я скинув цей відік, де я його звалив, командиру показав. Я йому кажу: "Я його звалив на землю, підійшли два (я йому сказав, що я з ними працював, він каже: "Ну, зрозуміло"), взяли його за руки, за ногу, ніхто його не бив. Тобто не вирубували, тобто він був при тямі. Занесли його до нас в автобус, залишили одного на нагляді".

Басков: "Почекай, будь ласка, одну секунду, Дім, Ейсмонт телефонує".

Ейсмонт - це і є Наталія Ейсмонт.

Друга частина записів потрапила у вільний доступ 20 листопада.

Це розлоге спілкування Баскова з Ейсмонт, під час якого вони планують дії підконтрольних їм спортсменів-"тітушок" проти протестувальників - із застосуванням кийків, сльозогінного газу і травматів.

При цьому Басков, вочевидь, перебуває у достатньо довірливих стосунках з Ейсмонт, позаяк називає її "Натуля", а Ейсмонт особисто планувала долучитися до акції із залякування мирних учасників протестів.

Як зазначають білоруські журналісти, котрі уважно вивчили даний запис, у тому, що з Басковим спілкується саме Ейсмонт, немає сумнівів, оскільки нею називається чимало кулуарних подробиць, що можуть бути відомим лише людині такого рівня.

Перша частина була оприлюднена 18 листопада.

У ній Шакута запевняє Баскова, що Бонадренка вбивав не він, а омонівці в райвідділку.

Вони обговорюють, як Романа "омолодили" (по-звірячому побили) в міліцейському бусі, а пізніше ще й в РУВС, кілька омонівців. На запису "виконавці" панікують, оскільки силовики покладають провину за смерть Романа на "тітушок" - мовляв, "ОМОН узяв Бонадренка вже не при тямі". Але в розмові Шакута каже Баскову: "Ти бачив, я підбіг і завалив його, але не вирубував..."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...