Тютюнові виробники проти: У наступному році в Україні суттєво подорожчають цигарки

Якщо ви курите відносно дорогі сигарети і пачки вистачає вам на два дні, в грудні 2021-го вам доведеться в місяць платити на 180 грн більше, ніж зараз.

В Україні дешеві вітчизняні сигарети в грудні 2021-го подорожчають на 7,9 грн, середньої якості - на 8,9 грн, а преміум - на 12 грн, передають Патріоти України з посиланням на Типичный Херсон.

Отже, з урахуванням підвищення акцизу на 20% і тенденції поточного року, в 2021-м сигарети коштуватимуть:
  • пачка українських сигарет - 49,4 грн;
  • пачка сигарет медіум-класу - 57,8 грн;
  • пачка сигарет преміум-класу - 66,8 грн.
За даними статистики, сигарети з фільтром місцевого виробництва коштують в середньому 41,5 грн, медіум-клас - 48,9 грн, а преміум - 54,7 грн за пачку.
Головний противник такого подорожчання - тютюнові виробники. Їхній аргумент: чим вище ціни, тим більше тінь. І хоча обсяг тіньового обороту повинні скорочувати правоохоронні та наглядові структури, спокуса не платити акцизи після їх підвищення дійсно зростає. Єдиний вихід у цій ситуації - посилювати контроль.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...