"Это Россия, детка! Привыкайте!": Окупанти отруюють кримське село

Окупанти не бачать проблеми в хімічних викидах від Семиколодезянської нафтобази у селі Леніно Керченського району.

Підприємство не працювало впродовж 10 років, після окупації росіяни передали його голові компанії "БК-Термінал" Андрію Хорошилову. Його запустили, щоб напряму постачати паливно-мастильні матеріали для техніки, яка будує автодорогу Таврида, передають Патріоти України з посиланням на КримSOS.

Нафтопродукти почали приймати у 2016 році, тоді і почали модернізувати підприємство та будувати зливо-наливну естакаду. Через це збільшилась і кількість парів бітуму і нафти, що потрапляють в навколишнє середовище.

З часом в селі з'явилося невдоволення станом речей. Люди скаржилися на постійні головні болі, гіркоту в роті, загострення алергії, утруднення дихання, болі в животі, отруєння. Біля нафтобази сталий сморід бітуму, сірководню і мазуту, на вікнах будинків утворюється дивний наліт, що важко змивається.

Однак окупант Хорошилов не бачить в цьому проблеми. Заявив, що в Леніно "свіжо і добре".

"Спочатку нафтосховище було побудоване з порушеннями. Так, якщо раніше санітарна зона об'єкта становила радіус в 100 метрів, то за новим генпланом селища міського типу Леніне від 2019 року - це вже 500 метрів. При цьому, житлові будинки розташовані в радіусі 110 метрів, хлібоприймальний пункт - в 50 метрах, лікарня в 250 метрах, залізничний вокзал - 400 метрів. По суті, небезпечне виробництво розташоване в центрі селища. У зоні ризику знаходяться більш як 1000 чоловік. Місцеві жителі спочатку звернулися до депутата Держдуми Костянтина Бахарєва. Той, у свою чергу, провів зустріч з Хорошиловим, але конкретних результатів вона не принесла", - пишуть у КримSOS.

Окупанти провели зустріч з жителями села, однак натякнули на те, що їм важливіша робота виробництва, ніж вони. "Необхідно вирішити екологічну проблему без шкоди для виробництва, тому, що це виробництво потрібне і безпосередньо пов'язане з реалізацією федеральної цільової програми", - каже Костянтин Бахарєв.

Тим часом лікарі констатують збільшення кількості звернень до них.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...