Тотальний контроль: Як Шрі-Ланка живе після серії терактів

Біля аеропорту міста Коломбо посилені заходи безпеки, на під'їзді стоять патрульні машини поліції і перевіряють усіх, хто проїжджає.

На Шрі-Ланці після серії кривавих терактів влада вдалася до безпрецедентних заходів безпеки, церкви, аеропорти і школи взято під посилену охорону. Як країна приходить до тями після страшної трагедії, розповіла зі Шрі-Ланки українська телеведуча Мирослава Ульяніна, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"23 квітня був оголошений день жалоби, всі прапори країни були спущені. Шрі-Ланка абсолютно шокована тим, що трапилося. За останні роки таких кривавих терактів не було. Повинна сказати, що було вжито всіх максимальних заходів безпеки для того, щоб це не повторилося, і щоб місцеві жителі, як і туристи, яких багато на Шрі-Ланці, почувалися в безпеці", – розповіла Ульяніна.

За її словами, введена комендантська година, біля аеропорту міста Коломбо посилені заходи безпеки, на під'їзді стоять патрульні машини поліції і перевіряють усіх проїжджих. Всім туристам і місцевим жителям, які їдуть в аеропорт, доводиться проходити додатковий ретельний контроль.

"У готелях, а також церквах, школах, аеропортах, посилено охорону. Але країна продовжує жити своїм життям – немає проблем ані з транспортом, ані з харчуванням, ані з водою. В неділю мали закінчуватися канікули у дітей у школах, але було ухвалено рішення про те, щоб у понеділок-вівторок діти в школи не йшли. Потім рішення продовжили, в середу теж скасовано навчання", – повідомила вона.

Як зазначила Ульяніна, на Шрі-Ланці ходять чутки, що за терактами стоїть мусульманське угруповання, яке керувалося з-за кордону. Місцеві готелі після НП почали досить активно позбавлятися від пожильців-мусульман, щоб не компрометувати себе. Українська ведуча припустила, що відтепер "в'їзд до країни мусульманам точно буде проблематичним".

Як відомо, 21 квітня на Шрі-Ланці пролунала серія вибухів, зокрема у трьох готелях у столиці, місті Коломбо («Кінгсберрі», «Шангрі-Ла» і «Синнамон Гранд»), а також у трьох католицьких храмах: соборах Святого Антонія в центрі Коломбо, Святого Себастьяна у передмісті Негомбо і в католицькій церкві в місті Баттікалоа. Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за серію вибухів, внаслідок яких загинула 321 людина, ще півтисячі були поранені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...