Трагедія Ан-26: Донька загиблого штурмана не може піти в школу, вдову льотчика принижують

Після трагедії рідні загиблого переїхали до Харкова.

Авіакатастрофа в Чугуєві забрала життя 26 людей. У ній зазнав аварії літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. У числі загиблих був і 28-річний штурман Олексій Остапенко. Зараз його дружина Олена з донькою Лізою потрапили в неприємну ситуацію. Після смерті льотчика мати і дочка вирішили переїхати в Харків, до батьків Олени. До цього сім'я жила в Чугуєві, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

За словами Олени, 7-річна Ліза в Чугуєві навчалася в хорошій школі, займалася англійською, ходила на кембриджські курси. Вони з чоловіком дуже хотіли, щоб дівчинка отримувала хорошу освіту і потім навчалася за кордоном. У Харкові вони вибрали ліцей "Освіта", бо він знаходиться недалеко від їхнього будинку.

Вдова штурмана прийшла в навчальний заклад, вона розповіла про їх історію. Також вона зазначила, що дівчинці краще вчитися у школі, ніж дивитися вдома на мамині сльози. В ліцеї удову зустріли неприязно і сказали, що зараз місць немає. До того ж прийшли вони посеред року. "Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так і сказала! Додала, що в законі про освіту не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", – розповіла "Обозревателю" вдова загиблого штурмана.

Цікаво, що в ліцеї зараз все заперечують. Вони кажуть, що все це фантазії мами дитини й нічого такого вони не говорили. Запевняють, що гімназія переповнена і вони не можуть брати зараз додаткових учнів.

Олена згадує, як важко працював її чоловік Олексій. Йому могли зателефонувати в будь-який час дня і ночі і вона збирала йому сумку з речами. Вони мріяли про другу дитину. Загиблий чоловік добре заробляв, Олена не працювала і мріяла про другого малюка, але життя розпорядилося інакше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...