Трагедія Ан-26: "Катастрофа - це системні кадрові помилки, але провину покладуть на загиблих", – військовий експерт

Експерт переконаний, що справжню причину катастрофи не шукатимуть.

Військовий експерт, полковник Володимир Шевченко, який також був народним депутатом II скликання, допускає, що провину за катастрофу Ан-26 ЗСУ покладуть на загиблий екіпаж. Він заявив, що трагедія сталася в тому числі через системні кадрові помилки, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Поки йде розслідування, нам нічого зрозумілого не говорять. Думаю, вони і не стануть шукати істину, а винуватим призначать того, хто загинув. Це кращий вихід в усі часи (і при СРСР теж так було): навіщо тривожити людей на землі, нехай буде винен загиблий. Але я переконаний, що загибель цього Ан-26 – не просто відмова двигуна або помилка пілота, а наслідок системних кадрових помилок", – сказав Шевченко.

Полковник пояснив, що цивільного пілота не можна допускати до навчання військових льотчиків. "У сфері військової авіації мають бути керівники з авіаційних структур, які пройшли всі етапи військового льотного керівника, командували ескадрильєю, полком, бригадою. Тоді люди знають ціну льотної події. У всіх інших військовослужбовців (ППО, інженери та інше) такий досвід відсутній. Тому я вважаю, винні не тільки люди, які безпосередньо випускали літак в навчальний політ, але і ті, які підписали і завізували наказ про призначення Олександра Туринського на посаду начальника ХНУВС (Харківського національного університету внутрішніх справ", – підкреслив Шевченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...