Трагедія Ан-26: У Повітряних силах України розкрили нові подробиці падіння літака

Літак Ан-26Ш, який розбився в Чугуєві, не просив перед цим екстреного приземлення на аеродромі, зазначив спікер командування ВПС.

Слідство, яке розбирається з катастрофою в Чугуєві Харківської області літака Ан-26Ш із курсантами, вивчає дії диспетчера аеродрому із двома літаками, які заходили в той час на приземлення. Про це в ефірі телеканала "Україна 24" повідомив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

"Про це стали говорити після заяв окремих доповідачів, які почали робити деякі припущення, хоча вони є членами комісії. Там навіть було не два літаки, а ще були два гелікоптери на території аеродрому, і керівник польотів на командно-диспетчерському пункті прийняв правильні рішення і зробив усе", – сказав він.

За словами представника Повітряних сил, керівник польотів "не міг за всіма документами вчинити інакше". "Він дав змогу сісти першому літаку і відразу скерував літак, на якому були певні проблеми, літак, який не просив екстреної посадки, але він усе-таки скерував його на полосу. І ті два вертольоти теж звільнили місце, щоб не перешкоджати літакам сісти. Відстань між першим і другим літаками була достатньою, щоб перший без проблем сів на полосу, звільнив її, і в той час другий зайшов на посадку. Це ми й оприлюднили сьогодні на нашій сторінці", – пояснив Ігнат.

Спікер командування Повітряних сил вважає версію теракту як причину катастрофи найменш вірогідною, "оскільки вже зібрано достатньо матеріалу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...