Трагедія Arvin: У Туреччині знайшли та опізнали двох загиблих українських моряків

Вчора після опівдня у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин зазнав аварії та затонув суховантаж Arvin. Судно йшло під прапором Палау й належало українській компанії.

У турецькому Бартині дістали з води тіла двох українців - членів екіпажу суховантажу Arvin. Таким чином кількість загиблих сягнула трьох, ще трьох моряків шукають. Про це повідомим керівник консульського відділу посольства України в Турецькій Республіці Андрій Білик, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«Відбулося опізнання, підтверджено смерть двох громадян України. Пошуково-рятувальна операція не припинялася, вона триватиме і завтра. Безвісти зниклими числиться три особи, яких активно шукають», - повідомив Білик.

Дипломат також розповів про деталі сьогоднішньої операції. «Через складні погодні умови було важко діставати тіла потонулих. Довелося залучати додаткову рятувальну техніку. Близько 5-ї години тіла дістали з моря та згодом доправили до моргу місцевої лікарні», - розповів консул.

Врятовані українські моряки, які були виписані сьогодні з лікарні, нині перебувають в готелі, харчуванням та всім необхідним вони забезпечені. Планується, що завтра вони вирушать в Анкару, звідки вилетять до України.

Як повідомлялося, вчора після опівдня у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин зазнав аварії та затонув суховантаж Arvin. Судно йшло під прапором Палау й належало українській компанії. Воно затонуло через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса із вантажем селітри. На борту перебували 12 членів екіпажу,10 з них - громадяни України.

Турецькою береговою охороною було врятовано 6 моряків - 5 українців та 1 росіянин, Пошуково-рятувальна операція триває. ВМС Туреччини направили в район катастрофи фрегат та вертоліт для пошуку та порятунку моряків. Ще один вертоліт залучено береговою охороною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...