Трагедія на Тернопільщині: Поліція вважає, що прочитана книга довела дев'ятикласницю до самогубства

Д​івчинка була на хорошому рахунку у вчителів і односельчан. Вона ходила на танці, займалася музикою, брала участь в шкільних заходах.

Трагедія сталася в селі Надрічне Тернопільської області. Там наклала на себе руки 14-річна дівчинка. Школярка повісилася в сараї біля будинку, передають Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

Правоохоронці підозрюють, що причина суїциду дитини в прочитаному романі Стейсі Крамер "50 днів до мого самогубства".

Ніхто не помітив нічого незвичайного в поведінці школярки. Вона брала активну участь у всіх заходах, які проходили в навчальному закладі, де дівчина займалася. Ходила на танці і на музику.

Однокласники дівчинки вважають, що вона могла належати до якоїсь «групі смерті» в соцмережі, в яких підлітків підводять до самогубства. Але в поліції дотримуються іншої думки. Правоохоронці перевірили історію відвідувань інтернет-сторінок дівчинки і не знайшли нічого підозрілого: «Дівчинка не перебувала в групах на кшталт «Синього кита» або ще якої-небудь в цьому роді», – стверджують копи.

У той же час, вони вважають «винуватцем» смерті підлітка – прочитаний нею роман: «Нам відомо, що на початку літа дев’ятикласниця прочитала культовий роман Стейсі Крамер «50 днів до мого самогубства».

Також незадовго до того, як сунути голову в петлю, школярка в своєму особистому щоденнику записала: «Мене ніхто не чує». Вона жила з 85-річною бабусею. Батько дівчинки, повернувшись із зони АТО, виїхав на заробітки в Польщу. Незабаром туди ж відправилася і її мама.

Роман «50 днів до мого самогубства» – один з найбільш незвичайних і резонансних. Він викликав ефект бомби, що розірвалася серед юних читачів. Книга оповідає про життя дівчинки-підлітка Глорії МакФінн, яка після серії трагічних подій приймає рішення покінчити життя самогубством. На прощання з цим світом дівчина дає собі 50 днів, протягом яких вона порушує всі встановлені закони і живе, як в останній раз. Бестселер прочитали тисячі підлітків, але про масові самогубства, на щастя, не йдеться. Однак, за повідомленнями ЗМІ, деякі молоді люди після прочитання роману справді вчинили самогубство.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...