Трамп і Байден сполошилися: Померла найстаріша членкиня Верховного суду США

Гінзбург вважалася кумиром ліберальної та прогресивної громадськості.

Рут Бейдер ГінзбургУвечері 18 вересня померла найстаріша членкиня Верховного суду США 87-річна Рут Бейдер Гінзбург. Як повідомляється на офіційному сайті судового органу, Гінзбург померла від раку, передають Патріоти України.

"Суддя Рут Бейдер Гінзбург померла цього вечора в оточенні своєї родини у себе вдома у Вашингтоні, округ Колумбія, через ускладнення, викликані раком підшлункової залози", – йдеться у повідомленні.

Аналітики кажуть, що напередодні президентських виборів між республіканцями і демократами може розгорнутися політична боротьба за Верховний суд, який часто здійснює вирішальний вплив на результат політичних суперечок у країні.

За інформацією телеканалу ABC, найближчими днями президент США Дональд Трамп зможе висунути на пост довічного судді Верховного суду свого кандидата. Головним претендентом є суддя апеляційного суду Емі Коні Барретт. На нинішню посаду вона була номінована Трампом у 2017 році.

При цьому президент заявив, що засмучений новиною про смерть Гінзбург, назвавши її "чудовою жінкою" і "титаном права".

Зі свого боку кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден закликав зачекати із призначенням нового судді до результатів листопадових виборів.

Лідер демократичної меншості в сенаті Чак Шумер також заявив, що посада судді має залишатися вакантною до обрання нового президента.

Як повідомляє National Public Radio, за кілька днів до смерті Гінзбург, яка вважалася кумиром ліберальної та прогресивної громадськості, говорила своїй онучці про те, що найбільше бажає дожити до президентських виборів, щоб у разі її смерті вакантну посаду заповнив уже наступний президент.

Гінзбург вважалася кумиром ліберальної та прогресивної громадськості

Зазначимо, що Гінзбург була другою жінкою в історії США, яка обіймала посаду судді Верховного суду. Вона обійняла цю посаду у 1993 році, коли президентом країни був демократ Білл Клінтон.

Гінзбург боролася з дискримінацією і відстоювала права жінок. Зокрема, вона домагалася рівності для чоловіків і жінок в оплаті праці та в доступі до освіти, а також захищала права жінок на аборти. У судді було багато шанувальників як серед демократів, так і серед республіканців.

Посада члена Верховного суду США є довічною. Кандидата на цю посаду висуває президент, далі призначення стверджує сенат, більшість в якому сьогодні утримують представники Республіканської партії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...