"Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, та не знав, що у Британії є ядерна зброя", - Болтон

Ексрадник президента США стверджує, що навіть близькі соратники Трампа за його спиною сміялися над ним.

Президент США Дональд Трамп питав у свого оточення, чи є Фінляндія частиною Росії. Про це пише The New York Times з посиланням на книгу колишнього радника з нацбезпеки Джона Болтона, передають Патріоти України.

Також Болтон в своїй книзі пише, що Трамп не знав, що у Великої Британії є ядерна зброя.

Зокрема, перед самітом з Путіним в Гельсінкі 2018 року Трамп запитав своїх радників, чи є Фінляндія частиною Росії, чи це свого роду "сателіт Росії".

Дорогою до Гельсінкі Трамп відвідав Британію для зустрічі з тогочасною прем’єркою Терезою Мей. На цій зустрічі радник Мей говорив про отруєння Скрипалів, заявивши про напад на ядерну державу. Трамп запитав: "О, то ви ядерна держава?", - що, як мені відомо, не було задумано як жарт", - йдеться в публікації.

За словами Болтона, Трамп також неодноразово плутав президента Афганістану Ашрафа Гані з колишнім президентом Хамідом Карзаєм.

У дискусіях про повалення режиму Ніколаса Мадуро Трамп наполягав на військових варіантах для Венесуели, кажучи радникам, що країна "дійсно є частиною Сполучених Штатів", пише Болтон.

Він стверджує, що навіть близькі соратники Трампа за його спиною сміялися над ним. Зокрема, Болтон пише, як отримав записку від Помпео під час зустрічі Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином в 2018 році. У ній було написано: "Він (Трамп - ред.) несе таку нісенітницю".

Автор книги зазначає, що брифінги, в ході яких Трампа знайомили з донесеннями розвідки, були марними, "тому що дуже багато часу витрачалося не на те, щоб Трамп слухав учасників брифінгу, а, навпаки, на те, щоб всі вислухали Трампа".

Очікується, що книга Болтона "Кабінет, в якому це сталося" з’явиться в магазинах 23 червня.

У Білому домі неодноразово заявляли, що в книзі Болтона багато неправди. Також в ній міститься засекречена інформація, і тому адміністрація США має намір судитися з Болтоном.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...