Транспортник Міноборони РФ здійснив повторний візит до Венесуели, - ЗМІ

Літак російських Військово-повітряних сил (ВПС) приземлився в міжнародному аеропорту Венесуели Майкетія в Каракасі.

Про це з посиланням на очевидця, а також веб-сайт, який відстежує переміщення літаків, повідомляє Reuters. Який саме це сайт, агентство не уточнює, передають Патріоти України.

Раніше на те, що літак російських ВПС - Іл-62М, що відноситься до 223-го льотного загону, підвідомчому Міноборони, прибув в аеропорт Каракаса, звертав увагу турецька ресурс Bosphorus Observer. Про це, за його даними, свідчили дані порталу Flightradar24.

Інформацію про те, що мова йде саме про Іл-62, Reuters підтвердив свідок події. За його словами 24 червня такий літак з бортовим номером RA-86496 приземлився в міжнародному аеропорту Майкетія в Каракасі. Співрозмовник агентства, вказує Reuters, бачив його на стоянці в аеропорту. Згідно з матеріалами порталу Flightradar24, літак з таким бортовим номером закріплений за російськими ВПС (з відкритих даних випливає, що 22 червня він вилетів з Москви). Крім того, Іл-62М з таким же номером, нагадує Reuters, прилітав до Венесуели три місяці тому, в березні.

Міністерство інформації Венесуели і Міністерство оборони Росії оперативно на запити агентства з приводу нового візиту російського транспортника до Боліваріанської Республіки не відповіла.

У Москві факт візиту офіційно не підтверджували. Агентства «РИА Новости» і Associated Press з посиланням на джерела, в свою чергу, відзначали, що російські літаки в Боліваріанську Республіку прилетіли в рамках програми по військово-технічному співробітництву (ВТС).
У МЗС Росії у відповідь на це нагадували, що Москва і Каракас в 2001 році підписали угоду про ВТС. Подальші дії в рамках цієї домовленості, відзначала офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова, узгодження з венесуельським парламентом не вимагають.
Президент США Дональд Трамп, реагуючи на інформацію про приліт російських транспортників до Венесуели, заявив про те, що «Росія повинна забратися» з Боліваріанської Республіки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...