Трасу Одеса - Рені закривають: На Одещину насуваються масштабні повені

В Одеській області прогнозують сильні повені, які насуваються в регіон з Західної України. Зокрема, південь, тобто, українська Бессарабія, і північ області вже потерпають від негоди.

На своїй фейсбук-сторінці голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що сьогодні відбулась термінова нарада щодо ситуації з повінню. Відтак, у регіоні розпочали підготовку до природного лиха, передають Патріоти України.

За його словами, наразі мобілізовані керівники районів, які насамперед можуть бути ураженими негодою. Мовиться про Біляївський та Білгород-Дністровський райони, Маяківську та Ясківську ОТГ.

Голова Одеської обласної адміністрації зазначив, що міська влада разом з працівниками ДСНС, національною поліцією та прикордонниками забезпечує надання необхідних заходів безпеки. Також вони працюють над тим, щоб обмежити доступ людей найближчими днями до потенційно небезпечних місць.

В ОДА застерігають, щоб цими вихідними одесити та туристи уникали водойм і не відпочивали на річці чи лимані.

"У ці вихідні мешканцям Одещини та туристам краще пропустити відпочинок на річці чи лимані. Це може бути смертельно небезпечно", – написав Максим Куций.

Можливе затоплення траси Одеса-Рені

У ДСНС повідомили про штормове попередження через формування дощового паводка на Дністрі в Одеській області. Відтак це може спричинити затоплення траси Одеса – Рені.

З 27 по 29 червня можливий підйом рівнів води на 0,2 – 0,5 метрів поблизу села Маяки. Через це також може затопити городи і об'єкти в селі Яськи та місті Біляївка.

Трасу перекриють

В обласній поліції повідомили, що через небезпеку затоплення перекриють ділянку траси Одесаа – Рені. Рух буде заборонено на ділянці між 48 та 54 кілометрами. Водіїв просять утриматися від поїздок через ділянку дороги між автомобільними мостами Маяки та Паланка та обрати альтернативний маршрут.

"Наполегливо рекомендуємо громадянам подбати про безпеку й утриматися від відпочинку на берегах річки Дністер у зазначеному районі", – додали в поліції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...