"Треба на щось жити": Нардеп задекларував 158 квартир, більше 30 з яких здає в оренду

Усі вони розташовані в Софіївській Борщагівці (Києво-Святошинський район, Київська область).

Народний депутат, член депутатської групи "За майбутнє" Віктор М'ялик у декларації за 2019 рік вказав, що володіє 158 квартирами в Києво-Святошинському районі. Документ було опубліковано в Єдиному реєстрі декларацій, передають Патріоти України з посиланням на Слово і діло.

Абсолютний рекорд

Площа квартир – від 38 до 95 кв. метрів. Усі вони розташовані в Софіївській Борщагівці (Києво-Святошинський район, Київська область). Загальна площа нерухомості – 9 тис. 978 кв. м. Сайт зазначає, що це абсолютний рекорд у Раді як за кількістю квартир, так і за їхньою площею.

Також М'ялику належать гаражі, місця для парковок і земельні ділянки (площею як 520, так і понад 1000 кв. метрів) у тому ж районі.

На чому їздить родина нардепа

Депутат відзвітував і про свій автопарк. У декларації сказано, що М'ялик володіє автомобілем Lexus LS460L (2015 року випуску) та Lexus LX570 (2016 року випуску). На момент придбання машини коштували 3,4 млн грн і 3,7 млн грн.

Дружина нардепа – Дарина М'ялик – їздить на PORSCHE CAYENNE (2018 року випуску), а також на MERCEDES-BENZ (2016 року випуску), які обійшлися сім'ї в 5,6 млн грн і 3 млн грн.

Скільки заробили

М'ялик зазначив, що за 2019 рік на посаді нардепа отримав 314 117 грн зарплати. Його дружина, працюючи в ТОВ "МДС-БУД", отримала за рік 29 099 грн.

До того ж від продажу нерухомості та здавання майна в оренду М'ялик за рік отримав кілька мільйонів. Дружина нардепа також отримує чималий дохід від здавання нерухомості в оренду.

Які в депутата заощадження

Сім'я зберігає й чималі суми на банківських рахунках. Зокрема, в Приватбанку М'ялик має три рахунки, на яких лежать 2,4 млн грн, 553 700 грн та 260 366 грн. Його дружина у "Приваті" зберігає 108 820 грн і 13 378 доларів.

Нардеп також задекларував і готівку – 150 млн гривень і 1 млн доларів. Подарунки або інші нематеріальні активи в декларації вказані не були.

Як пояснив свою декларацію

Нардеп пояснив, що до депутатства займався будівництвом нерухомості, яку потім продавав. За його словами, зараз (станом на червень 2020 року) більшості квартир у нього вже нема. "Я не купував ці квартири, я їх будував, а потім продавав. Із доходу сплачував податки. І ті квартири нібито на мені, але вони були за 19-й рік. Там частково на мені квартири ще й залишилися", – сказав М'ялик.

За його словами, частину квартир він продав людям на виплат, однак за документами вони залишаються на ньому, доки не буде сплачено всю суму. "Там є й мої квартири, які не хочу продавати. У мене є 37 квартир. Одна квартира – на дітях, одна – на дружині. Решту я здав в оренду. Тому що мені треба на щось жити. Законом на сьогодні це не забороняється. У мене є багато офіс-приміщень, є торговий центр", – додав М'ялик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...