Тренд на зменшення потуги: У Китаї різко впала народжуваність

Зниження народжуваності відбувається навіть на тлі скасування заборони на народження другої дитини в родині.

У 2019 році В Китаї зафіксована найнижча народжуваність з 1949 року. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на дані Нацбюро статистики Китайської Народної Республіки, передають Патріоти України.

У минулому році рівень народжуваності в Китаї впав до найнижчого рівня з моменту появи КНР 70 років тому. Зниження народжуваності відбувається навіть на тлі скасування заборони на народження другої дитини в родині.

За даними дослідників, кількість дітей, народжених в 2019 році, скоротилася на 580 тисяч до 14,65 мільйона.

У 2019 році чисельність населення в країні досягла 1,4 мільярда (у 2018 р було 1,39 мільярда). При цьому існують побоювання щодо виникнення “демографічної бомби уповільненої дії”.

Правило “одна сім’я – одна дитина” ввели в 1979 гоці. Це сталося через те, що величезне населення країни надто перевантажує земельні, водні ресурси. За порушення цієї політики китайців штрафували і навіть примушували робити аборти. У 2015 році уряд дозволив громадянам мати двох дітей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...