Трохи конспірології, або Wuhan-400 - бездоганна зброя: У мережі припустили, що епідемію коронавірусу передбачили ще у 1981 році

Сам письменник поки утримується від коментарів щодо приписуваного йому «пророцтва».

Днями користувачі Twitter прийшли до сенсаційного висновку щодо епідемії коронавіруса COVID-19. Багато з них упевнені, що її передбачив популярний американський письменник Дін Кунц. І зробив він це в 1981 році в своєму романі «Очі темряви», передають Патріоти України.

Першим цю версію озвучив в Twitter користувач Nick Hinton. Він навів цитату з книги Кунца, коли один з персонажів роману розповідає про нову смертельну біологічну зброю, розроблену в секретній китайській лабораторії. «Вони назвали цю речовину Wuhan-400, тому що вона була отримана в лабораторії в Ухані», - каже герой книги.
«Wuhan-400 - бездоганна зброя. Вона вражає тільки людей. Жодна інша жива істота не може бути його переносником. І, як і сифіліс, Wuhan-400 не живе довше хвилини поза живим людським організмом ...» - продовжує персонаж.Версію Nick Hinton тут же підхопили любителі теорій змови і нумерологи. Вони швидко знайшли «докази» того, що Кунц свідомо зашифрував свій прогноз в романі. Ця версія вже отримала назву «Код Ухань». Її прихильники вказують на наступні моменти. Рік публікації роману - 1981-й. Якщо скласти ці цифри, вийде 19. А вірус, як відомо, був вперше виявлений в 2019 році.
Wuhan-400 згадується в 39-му розділі. 3 + 9 = 12, тобто 12-й місяць. Дійсно, вірус був виявлений в грудні 2019 року.
Wuhan-400 його назвав Кунц. Число 400 можна отримати шляхом множення 20 на 20. Це ще одна підказка письменника - епідемія почалася в 2020 році.
Версія, прямо скажемо, шокуюча! Однак при більш уважному її вивченні з'ясовується, що між справжнім вірусом COVID-19 і вигаданим Wuhan-400 немає майже ніякої схожості. У Кунца інкубаційний період не перевищує двох годин. У коронавируса, як відомо, він становить 14 діб, а в деяких випадках навіть 24 доби. У книзі біологічна зброя, створена в Ухані, вражала головний мозок. І смертність становила 100 відсотків. COVID-19 вражає легені. Рівень смертності трохи перевищує два відсотки.
Нарешті, як стверджує британська газета The Daily Mail, в першому варіанті роману «Очі темряви» Кунц використовував іншу назву для вірусу - Gorki-400. І був він створений в секретній лабораторії СРСР. Однак після виходу книги відносини між Радянським Союзом і США покращилися, і письменник вирішив змінити назву вірусу і місце його створення. У наступних виданнях роману мова йде вже про китайський вірус Wuhan-400. Сам Дін Кунц поки утримується від коментарів щодо приписуваного йому «пророцтва».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...