Трубу прорвало: У мережу злили чергову порцію "прослушки" кабінету глави ДБР

Уже колишній очільник ДБР обговорює низку справ зі своїми помічниками.

На Telegram-каналі "Трубу прорвало" з’явилась чергова порція можливих аудіозаписів із кабінету колишнього очільника ДБР Романа Труби, на яких він обговорює справи із керівником патронатної служби Олександром Удовиченком, а також своєю "правою рукою" Ігорем Щербиною, якого було затримано на початку грудня через отримання хабарів. Відповідні записи з’явились вранці 3 січня, передають Патріоти України.

На першому записі начебто Труба обговорює із начальником другого відділу Першого управління досудових розслідувань Максимом Резніченком питання "Центренерго". Резніченко розповідає, що отримав завдання "попрацювати" по певному Кропачеву, який начебто негласно курує "Центренерго". Замість нього потрібно поставити нового "смотрящєго", тому що "там є інтереси Коломойського Ігоря Валерійовича".
У другій розмові між начебто Трубою та керівником патронатної служби ДБР Олександром Удовиченком обговорюються обшуки у ексочільниці НБУ Валерії Гонтаревої. Удовиченко зазначає, що обшуки вдома у Гонтаревої – це більше "тактико-психологічне".
"Ми ж отримали обшуки у справі щодо Гонтаревої, там де заява Вані була. Там "Укроборонпром", підприємства-суб’єкти господарювання, які підпадають під контракти. І місце мешкання Гонтаревої – то більше таке - тактично-психологічне… Я поставив питання щодо оперативного супроводу. Він мене набрав і сказав, що Б.А.Й на місці і все забезпечить, і попросив, щоб ви набрали", - пояснює він.

За словами Удовиченка, команду щодо Гонтаревої отримав саме дехто А.Б.

Наступні кілька записів стосувались розмов начебто Труби зі своєю "правою" рукою та кумом Ігорем Щербиною. На початку грудня Щербину було затримано за отримання хабарів. 9 грудня його було відпущено під заставу.
У цих розмовах начебто Щербина просить допомоги у конкурсах на посади слідчих для своїх трьох людей. У відповідь Труба обіцяє передати йому "на флешці" відповіді на екзамен. Далі Щербина також просить викликати на допит директора Миколаївського глиноземного заводу у справі, яку він "сам просив порушити". Наостанок кум Труби також закликає вирішити питання щодо заступника начальника СБУ в Дніпропетровській області Володимира Михайлова, проти якого 2018 року порушили справу за держзраду. "Його звинуватили в тому, що він спілкується з кимось з росіян, порушили кримінальну справу за фактом державної зради, провели обшуки, повилучали гроші, якісь там документи в машині, гроші щось там 300 тисяч гривень, ну таке, загалом 20 тисяч доларів. Є рішення суду, що гроші вернуть. Про гроші взагалі не йдеться. Повернуть – для нього це без різниці. Але його жодного разу на допит не викликали – принаймні в ДБР", - пояснює Щербина.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...