"Трупами лягали": Медик розповіла про "пекло" в лікарнях Білорусі

Коронавірус у світі продовжує інфікувати людей.

У Білорусі офіційно не вводили карантин, але вона не стала винятком, в країні маса заражених, а в лікарнях не вистачає місць для інфікованих COVID-19, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Санітарка Наталія Суворова працює у Вітебську, але зараз її перевели в інфекційне відділення, вона дуже втомлюється і хоче назад в перев'язувальний кабінет. "Ми тепер все під однією гребінкою – у терапії. І всі впряглися в "це". Важко. Дуже хочеться назад, у свій перев'язувальний кабінет. Але я розумію, що це станеться нескоро. І терплю, як і всі інші. Зараз всім медикам нелегко... Вдома навіть готувати ніколи. Перший час приходили – і трупами лягали!" – розповіла Суворова.

Санітарка зазначає, що кількість хворих з кожним днем зростає. Доктор Мартов, що працює в цій же лікарні Вітебська, скаржиться на страшну втому. "У мене моторошні нічні кошмари. Тому що немає відчуття, що все під контролем. Начебто тільки ти все під нього взяв, а воно потихеньку розвалюється. Боїшся щось не встигнути, когось недогледіти... Крім того, зараз в медичних колах обговорюють, чи відбудеться в Могильові те, що сталося у Вітебську. Могильовскі колеги – круті професіонали. Але чи слухають їх у вищих ешелонах влади – ось в чому питання. У нас нація дуже розумних людей. Але які приймаються в результаті рішення, ви бачите", – розповів доктор Мартов.

За його словами, підвищення зарплати його зараз хвилює найменше. "Я про це менше за все думаю. Мене хвилює, щоб у нас вистачило сил і кадрів дожити до кінця пандемії. Буквально вчора у мене захворіли ще два лікаря. Ще переживаю, щоб вистачило місць для пацієнтів, щоб усім вистачило кисню", - зазначив медик.

Зазначимо, що за останніми даними в країні померло від інфекції 99 осіб, інфіковані 16705 людей, хоча сам президент Олександр Лукашенко летальні випадки заперечує.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...