Тримайся, Парагваю: Один з кращих воротарів в історії футболу вирішив піти в президенти Південноамериканської країни

55-річний Чилаверт посів шосте місце в списку кращих воротарів 20 століття.

Колишній воротар збірної Парагваю Хосе Луїс Чілаверт намір балотуватися на пост президента країни в 2023 році. Про це він повідомив в своєму Twitter, передають Патріоти України.

"Чила - президент-2023. Пишаюся тим, що я парагваєць", - свідчить текст на передвиборному плакаті 55-річного ексголкіпера.
На даний момент президентом Парагваю є правий націонал-консервативний політик Маріо Абдо Бенітес.
Відзначимо, що 55-річний Чилаверт виступав на професійному рівні з 1983 по 2005 роки. Він захищав кольори парагвайського "Гуарані", аргентинських "Сан-Лоренсо" і "Велес Сарсфілд", іспанської "Сарагоси", французького "Страсбура" і парагвайського "Пеньяроля".
Воротар став відомий завдяки своїм голам. За кар'єру він забив у ворота суперника 62 м'ячі зі штрафних і пенальті. Голкіпер є рекордсменом за кількістю голів, забитих воротарями за національну збірну - 8 голів в 74 матчах. Чилаверт тричі (в 1995, 1997 і 1998 роках) був визнаний кращим воротарем світу за версією за версією Міжнародної федерації футбольної історії і статистики. Також він посів шосте місце в списку кращих воротарів 20 століття.
У 2005 році Чилаверт був засуджений до шести місяців в'язниці у Франції умовно за використання фальшивих документів під час гри за "Страсбур".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...