Тримав у страху все місто: Стали відомі подробиці нападу на відому запорізьку громадську активістку

Напад ніяк не пов'язаний з роботою Анжеліки та її чоловіка.

Журналісти з'ясували подробиці про злочинця, який 24 жовтня в Запоріжжі ледь не вбив громадську активістку Анжеліку Бєлову. Зловмисник серед білого дня напав на Анжеліку в під'їзді і завдав їй удари ножем, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Молода жінка вижила, але опинилася в реанімації. У ЗМІ звучали припущення, що те, що трапилося, може бути пов'язано з діяльністю потерпілої (Анжеліка є керівником громадської організації «Запорізький ромський центр «Лачо Дром», а її чоловік очолює організацію «Антикорупційний рух Запоріжжя»). Але, як вдалося дізнатися, напад ніяк не пов'язаний з роботою Анжеліки та її чоловіка. Постраждала стала жертвою маніяка, який систематично нападав на молодих жінок і тримав в страху все місто.

- Ми зараз дізналися, що було як мінімум сім таких епізодів, - розповів голова правління організації «Запорізький ромський центр «Лачо Дром» Олексій Падченко. - Цей хлопець нападав на молодих жінок. Підстерігав їх на вулиці і наносив удари гострими предметами. Одну жінку таким чином вбив - забив до смерті монтировкою. Він не ґвалтував своїх жертв і не грабував. Метою було нанести тілесні ушкодження, а можливо і вбити. За те вбивство він отримав 15 років ув'язнення, але недавно вийшов на свободу і тут же взявся за старе.
- Анжеліка раніше його не бачила?
- Ні, жодного разу. У той день вона скупилася в супермаркеті біля будинку і, повертаючись, не помітила за собою стеження. А цей чоловік, як з'ясувалося, помітив її ще в магазині і пішов слідом. Коли він зайшов за нею у під'їзд, Анжеліка не звернула на нього уваги. «Я думала, що це хтось із мешканців, - розповіла вона потім. - Тому йшла спокійно. Він напав на мене ззаду».
Поранення виявилися глибокими, пошкоджені печінка і легені. Але, незважаючи на важкий стан, Анжеліка після того, що сталося, ще була в свідомості і встигла подзвонити чоловіку. Сказала, що її підрізали, що вона лежить в під'їзді на сходах. Чоловік був удома, тому тут же вибіг і викликав «швидку».
У лікарні Анжеліку відразу прооперували. Операція тривала чотири з половиною години і, за словами лікарів, пройшла успішно. Зараз Анжеліка ще слабка, але її життю ніщо не загрожує. Її вже навіть перевели в звичайну палату. Вона лежить в Запорізькій міській лікарні № 5.
Затримати маніяка вдалося завдяки встановленим в супермаркеті і на вулиці камерам відеоспостереження.

- Подивившись записи, поліцейські побачили, як злочинець вийшов із супермаркету слідом за Анжелікою, як ішов за нею по п'ятах до під'їзду, - говорить Олексій Падченко. - Та й сама Анжеліка дещо запам'ятала і змогла його описати. Спочатку ми вирішили, що напад може бути пов'язаний з активною діяльністю Анжеліки. Але ні. Враховуючи кількість подібних епізодів, можна зробити висновок, що ця людина дійсно маніяк. У день нападу у Анжеліки були з собою гроші, дорогий телефон, золоті прикраси. Але він нічого не взяв, його це не цікавило. Злочинець просто ходив по вулицях і шукав жертв. Його жертвою стала Анжеліка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...