Тривале літо і тепла зима: Кліматолог розповіла про стрімкі зміни погоди в Україні

Експерт запевняє, що клімат в Україні стане помірним і зникнуть низькі температури.

Температура повітря в Україні з кожним роком підвищується і цей процес буде змінюватися і надалі. Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух пояснила, що це призведе до того, що літо в Україні стане довше, а зими будуть теплі і безсніжні, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

"Ймовірно, що раз на десять років, а в деяких регіонах не так часто, можуть бувати суворі холодні і снігові зими. Тобто ймовірність таких зим залишається, але вони будуть траплятися все рідше", - розповіла кліматолог.

Вона додала, що підвищення температури призведе до незворотних наслідків в атмосфері і зокрема – в кліматичній системі України. "Підвищення середньої температури повітря в рік на 0,1 градуса означає зростання тривалості теплого періоду на один день. Тому, коли мова йде про те, що середня температура глобально може вирости на два градуси, це означає, що тривалість теплого періоду може збільшитися на 20 днів", - пояснила Балабух.

Кліматолог зазначила, що неможливо зараз спрогнозувати зміни, які відбудуться після підвищення температури на 2 градуси. "За даними кліматичних моделей, нас чекає підвищення температури в арктичних регіонах не на 2-5 градусів, а 8-10. Уявіть собі, якщо тривалість літа в полярних широтах зросте на три місяці. Звідси і танення льодовиків, і підвищення рівня Світового океану. Саме тому не допустити подальшого підвищення температури є надважливим завданням, від виконання якого залежить виживання людства", - розповіла фахівець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...