Тривожний прогноз: Зміна клімату в Україні може призвести до вимирання людей

Кількість надзвичайних погодних явищ тільки збільшується і вони завдають шкоди і людям, і тваринам.

Україна дуже вразлива для атмосферних явищ, які викликає глобальне потепління. З кожним роком літо на території нашої країни ставатиме більш посушливим та спекотним, знищуючи сільське господарство і викликаючи катастрофічні наслідки для життя самих українців. Про це розповів американо-британський біолог, теоретик екології, що спеціалізується на дослідженнях біорізноманіття та збереження видів, один з найбільш цитованих зарубіжних вчених Стюарт Пімм, передають Патріоти України з посилданням на Апостроф.

"Україна, зокрема, дуже вразлива до теплових хвилях (періодичні зміни температури в середовищі, пов'язані з коливаннями температурних потоків, - ред.). Тому літо буде ставати все більш посушливим і спекотним. Це буде знищувати сільське господарство, біорізноманіття. І це може призвести до вимирання людей на цій території. Ви знаєте, що в Європі спека вбила вже десятки тисяч людей", - розповів біолог.

За його словами, залишається сподіватися, що цього не станеться в Україні, але варто пам'ятати, що кількість надзвичайних погодних явищ тільки збільшується і вони завдають шкоди і людям, і тваринам. "Є багато речей, які ми можемо зробити. Говорити, що ми не можемо нічого змінити - це помилка. Перше, що ми можемо - це вести себе як можна більш розумно в сфері енергетики. У Західній Європі люди починають розуміти, що ми можемо прожити дні або навіть тижні, використовуючи поновлювані джерела енергії. Ми можемо відмовитися від викопного палива повністю - багато західних країн зараз говорять про це. Друга річ - ми можемо навчитися бути ефективними. Уже зараз говорять, що в найближчі 20 років ми можемо відмовитися від бензину і пересісти на електромобілі. Люди вчаться також економити енергію. Якщо в США використовують дуже багато електроенергії в перерахунку на чисельність населення, то в Західній Європі - значно менше", - пояснив вчений.

Як приклад, він назвав ініціативу президента США Джозефа Байдена, який скасував будівництво нафтопроводу Keystone XL. "США зараз відмовляються від викопного палива і повсюдно переходять до вітряної та сонячної енергії. Байден збирається просувати ці нові ідеї і технології. "Зелена енергія" стає все дешевше. І я думаю, що мої правнуки, озираючись назад в часі, будуть говорити - "Якого ясеня (в оригіналі - whyonearth, - ред.) вони взагалі використовували викопне паливо? Ми ось обходимося без нього!" Ми можемо бути більш свідомими у використанні енергії. Більше поважати природу. Я думаю, всім подобається бути за містом, в лісі, в степу, на річці. І ми створюємо небезпеку забруднення навколишнього середовища в місцях, які використовуємо для відпочинку і дозвілля", - резюмував вчений.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...