"Це чисте свавілля": РФ перешкоджає транзиту марлі для боротьби з коронавірусом в Україні

За 200 км від Києва стоїть фура медичної марлі, яка не може перетнути російсько-український кордон.

Російська Федерація навмисно не пропускає транзит фури з марлею для масок, яка йде з Узбекистану в Україну. Про це повідомляє власник компанії "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами Соколовського, за 200 км від Києва стоїть фура медичної марлі, яка не може перетнути російсько-український кордон. Він також говорить, що Росія тим самим порушує всі міжнародні норми і правила. В результаті такої затримки, кілька українських фабрик по виробництву марлевих пов'язок і масок, залишаться без сировини.

Крім того, посилаючись на своїх юристів він підкреслив, що з боку російського уряду "це чисте свавілля". Так як російська митниця виконує постанову №223 від 2 березня 2020 року про тимчасову заборону на вивезення окремих видів продукції з РФ. Однак ввезення і транзит це різні процедури і РФ порушує міжнародні норми і правила.

За словами юристів, ця постанова порушує статтю V про свободу транзиту Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ 1947). "Абсолютно незаконно, але митникам пофіг - і вони тепер до червня можуть або тримати марлю у себе, а в червні або після нового продовження карантину пропустити, коли вона нікому вже не буде потрібна ...", - пише Соколовський.

Він також додав, що має намір звернутися до всіх посадових осіб в Україні, щоб вирішити цю проблему на міжнародному рівні.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...