"Це дуже страшно і дико": Рятувальник розповів про пожежу в одеському коледжі

Рятувальник зазначив, що всі внутрішні перегородки в будівлі коледжу з очерету, який неможливо загасити.

При гасінні пожежі в одеському коледжі постраждали сім рятувальників ДСНС, чотирьох з яких них завалило при обваленні сходів всередині будівлі, а одного збила з пожежної драбини студентка, яка вистрибнула з вікна, рятуючись від вогню. Зараз командир відділення 7 ДЧСПТ Сергій Шатохін госпіталізований і його стан оцінюється як вкрай тяжкий, передають Патріоти України з посиланням на Думская.

Він ліз на третій поверх драбиною, щоб провести розвідку, і в цей момент з вікна вистрибнула 17-річна Ксенія Бабенко, яка збила рятувальника зі сходів, і вони обидва впали вниз, проломивши дах прибудови.

Студентку доставили в лікарню в термінальному стані, і дівчина померла від тяжких травм. За словами колег Шатохіна, він отримав великий забій мозку практично зі всіх сторін. Рятувальник підключений до апарату штучної вентиляції легенів, і вся терапія спрямована на зняття набряку.

Ще одного постраждалого співробітника ДСНС Артем Щербакова після надання екстреної медичної допомоги 6 грудня повинні перевести з реанімації в хірургію.

Рятувальники розповіли, що лікарі надають всю необхідну допомогу постраждалим Шатохіну, Щербакову, Дмитру Нестеренку, Володимиру Крижановскому і Станіславу Самойлову, є ліки, і колеги здали кров для найважчих.

"Я спілкувався з командирами, які служать по 20 років. Обвалення, так, трапляються, особливо коли влито багато води, але сходовий марш з бійцями на нього впав вперше", - стверджує співробітник ДСНС.

Рятувальник зазначив, що всі внутрішні перегородки в будівлі коледжу з очерету, який неможливо загасити. "Швидше за все, це трапилося через порушення конструкції або через те, що будівля просто стара. Їй давно вже був потрібний ремонт. Це дуже страшно і дико", - сказав він.

Тим часом у мережі збирають кошти для надання допомоги рятувальникові Шатохін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...