"Це гарний піар": Лукашенко прокоментував скандал навколо пісні білоруського гурту на "Євробаченні-2021" (відео)

Білоруський гурт звинуватили у поширенні пропаганди режиму Лукашенка й у висміюванні протестів проти фальсифікації президентських виборів.

Олександр Лукашенко вважає, що зауваження Європейського мовника до пісні білоруського гурту «Галасы ЗМеста» тільки «додали їм авторитету». Про це йдеться у повідомленні його пресслужби, передають Патріоти України.

Він стверджує, що «Білорусь піджимають по всіх фронтах». «Навіть на «Євробаченні», я дивлюся. Що там хлопці ці? Ну, тільки авторитету їм додали. Як кажуть, гарний піар. Ну, коли що, так пісню ми й іншу зробимо. Не питання», – заявив Лукашенко.

Лукашенко також поскаржився, що на конкурсі зараз, мовляв, все політизовано.

Європейський мовник повідомив Білоруській телерадіокомпанії, що пісня «Я научу тебя» (російською мовою) у чинному вигляді не може брати участь у конкурсі. Білорусі запропонували змінити пісню або відправити нову композицію, що відповідає європейським правилам. Якщо вимоги не виконають, країну в цьому році дискваліфікують. Пісню вже видалили з офіційного каналу мовника на YouTube. Гурт звинуватили у поширенні пропаганди режиму Лукашенка й у висміюванні протестів проти фальсифікації президентських виборів. 15 березня пройде зустріч глав делегацій в онлайн-форматі, після якої країни мають право змінити учасника й текст конкурсних пісень. В інтерв’ю російським ЗМІ лідер гурту заявив, що, найімовірніше, нічого змінювати у пісні не будуть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...