"Це може привести до реальних страждань": Financial Times назвала помилку Кремля

За словами ексміністра фінансів РФ, без роботи можуть залишитися 8 млн росіян.

Рішення президента Росії Володимира Путіна спровокувати цінову війну з Саудівською Аравією напередодні коронакризи було катастрофічним прорахунком. Про це пише британська газета Financial Times, передають Патріоти України.

"Репутація Володимира Путіна як геніального тактика завжди була перебільшена. Однак, за будь-якими мірками, вибір моменту, щоб спровокувати цінову війну з Саудівською Аравією незадовго до початку пандемії коронавірусу, яка знизила попит на нафту, був катастрофічним", – йдеться в статті.

МВФ прогнозує, що в цьому році російський ВВП може скоротитися на 5,5%, а за оцінками економістів з московського ліберального Інституту Гайдара, зниження складе 7-12%, що призведе до дефіциту бюджету. Разом з тим, пакет державної підтримки в умовах пандемії на цей момент становить менше 3% ВВП, він у кілька разів менше пакетів більшості розвинених країн. При цьому підтримку отримають лише великі компанії, а не малі підприємства та прості росіяни.

За словами екс-міністра фінансів Олексія Кудріна, без роботи можуть залишитися 8 млн росіян. Оскільки дві третини громадян не мають заощаджень, це може привести до реальних страждань. "Але навіть зараз ймовірність того, що опозиція посилиться настільки, що стане загрожувати майбутньому Путіна, невелика; росіяни демонстрували надзвичайну здатність протистояти труднощам", – пише FT.

Проте, олігархи і силовики, які вважають його своїм гарантом, стежитимуть за ознаками ослаблення його влади.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...