"Це наше місто": Ердоган заявив, що Єрусалим - це Туреччина

Президент Туреччини послався на правління Османської імперії над Єрусалимом, яке тривало чотири століття (1517−1917).

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган відкрив сесію турецького парламенту в четвер промовою, адресованою Єрусалиму і палестинському народу, в якій він заявив: «Єрусалим — це наше місто». Про це повідомляє видання The Jerusalem Post, передають Патріоти України.

«У цьому місті, яке нам довелося покинути в сльозах під час Першої світової війни, досі можна зустріти сліди османського опору. Отже, Єрусалим — це наше місто, місто від нас», — сказав Ердоган, посилаючись на правління Османської імперії над Єрусалимом, яке тривало чотири століття (1517−1917).

Ердоган згадав, що стіни Єрусалиму, а також Купол Скелі в Старому місті Єрусалиму були реконструйовані і відновлені Сулейманом Пишним, який правив імперією Османа з 1520 року до своєї смерті в 1566 році.

«Проблема Єрусалиму — не звичайна геополітична проблема для нас. Перш за все, нинішній зовнішній вигляд Старого міста, який є серцем Єрусалиму, був побудований Сулейманом Пишним, з його стінами, базаром і багатьма будинками. Наші предки століттями виявляли повагу і високо цінили це місто «.

Потім Ердоган звернувся до палестинського питання, заявивши, що «ми вважаємо честю від імені нашої країни і нації відстовати права пригнобленого палестинського народу на всіх платформах, з якими ми жили століттями».

«З таким розумінням ми будемо до кінця слідувати як справі палестинців, яка є кривавою раною світової свідомості, так і справі Єрусалиму», — завершив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...