"Це не більше, ніж звичайна нитка": У ПЦУ розвінчали міф про популярний талісман

Служителі церкви пояснюють, що саме слабкість власного духу та маловір'я людини змушують її покладати надію на щось вигадане...

У Православній церкві України розповіли, чи дійсно такий талісман як червона нитка допомагає її носію захиститися від пристріту, зурочення та й узагалі будь-якого зла, а також чи можна зав'язувати її на зап'ясті. Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

Служителі церкви пояснюють, що людина через випробування і перешкоди часто збивається з правильного шляху і тоді стає вразливою для різноманітних спокус і марновірства. Саме слабкість власного духу та маловір'я змушують її покладати надію на щось вигадане. "Одним із таких забобонів є віра в те, що червона нитка на зап'ястку, зав'язана особливим чином, нібито оберігає від зла, вроків, хвороб чи інших напастей", – кажуть у ПЦУ.

За словами священнослужителів, традиція зав'язування червоної нитки на руці не має нічого спільного із сучасними забобонами християнства, оскільки бере витоки від настанов окремих тлумачів містично-філософського вчення кабали, а також вірувань деяких індусів. "Таку нитку батьки або жерці в'язали на знак посвяти дітей Ваалу – відомому в давнину фінікійському і західносемітському фальшивому божеству-демону", – зауважують у ПЦУ.

Крім того, у церкві стверджують, що це не більше, ніж звичайна нитка. Адже людина упродовж життя щодня носить одяг, який складається із ниток різноманітних кольорів, зокрема й червоного. "Але це всього лише нитки, тканина, зовнішній одяг, це матеріальна, створена людиною річ, яка є тлінною", – йдеться у поясненні.

Як переконують у ПЦУ, талісмани й амулети незрозумілого змісту і походження не вбережуть людину від "злого ока". Натомість лише натільний хрестик, який надівається кожному після таїнства Хрещення, є єдиним "знаком Божого захисту і благодаті, що супроводжує віруючу людину протягом усього її земного життя".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...