"Це просто фінансування зброї для містера Путіна": Польща різко виступила проти закупівель Європою газу у Росії

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що закупівля газу Європейським Союзом у Росії є фінансуванням зброї для російського президента Володимира Путіна.

Матеуш Моравецький

"Німеччина будує другий газопровід із Росії, "Північний потік-2". Насправді, це просто фінансування зброї для містера Путіна. Платити за російський газ – це платити за російську зброю", – повідомив Моравецький, виступаючи в Нью-Йоркському університеті на заході, присвяченому 15-й річниці вступу Польщі до Європейського Союзу, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За його словами, потреби в закупівлі російського газу не існує, оскільки в Європі достатньо LNG-терміналів для імпорту газу з Алжиру, Норвегії та Сполучених Штатів.

Прем'єр-міністр Польщі підкреслив, що загальний обсяг такого імпорту може становити 180 мільйонів кубометрів – рівно стільки, скільки потрібно зараз Європі. "Ми могли б бути більш незалежними від російського газу. Але на це не вистачає політичної волі. Так, як зробила це Польща. Адже ми будуємо газопровід до Норвегії і успішно побудували LNG-термінали для закупівлі американського газу з Катару. Ми на шляху до незалежності. Оскільки саме завдяки газу містер Путін фінансує свою армію", – підсумував Моравецький.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...