"Це протирічить статуту": Ветеран АТО розкритикував Мінські домовленості

Юрій Руденко, ветеран АТО, спочатку служив навідником зенітки ЗУ-23, а потім командиром цієї ж гармати. Написав 2 книги, в які зібрав спогади та свідчення своїх побратимів.

Юрій Руденко

Заборона на відкриття вогню у відповідь це заява, що суперечить військовому статуту. "Будемо сподіватись, що це криве формулювання та дипломатичні ігри", - каже Юрій Руденко, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.uа.

"Тут складно сказати - хотіли пропхати зраду, чи просто була криво сформульована фраза, але Безсмертний навіть поста написав що вогонь у відповідь можна вести", - каже ветеран.

За військовим статутом боєць без наказу може відкрити вогонь у відповідь з власної стрілецької зброї. Для того, аби застосовувати зброю великого калібру - необхідно отримати наказ керівництва.

"Одна справа це використання стрілецької зброї, а питання артударів вирішують дивлячись як це все обставити - наші позиції обстріляли і через час і через двоє діб можна відкривати вогонь у відповідь. На Донбасі це легко вирішується, оскільки вже 5-й рік поспіль росіяни стверджують, що "іхтамнєт". А звісно і претензій вони нікому не можуть пред'явити. Але і вони використовують своє положення постійно порушуючи закони", - говорить Руденко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...