"Це питання виживання": Митрополит РПЦ пояснив потребу в елітних авто

Священики повинні їздити на дорогих автомобілях, оскільки це відповідає їхньому статусу, переконаний церковник.

Митрополит Лонгін

Таку думку висловив на своїй прес-конференції 26 березня митрополит Саратовський і Вольський Лонгін. Відповідні кадри з'явилися в Telegram-каналі MDK, передають Патріоти України.

"Автомобіль для мене не розкіш, а засіб пересування. Витрати себе виправдовують: це питання не самоствердження, а виживання. Якщо я буду їздити по дорогах на простому автомобілі, то від мене нічого не залишиться", – заявив він.

Сам священик роз'їжджає на авто Toyota Camry, яке до дорогих не відносить. "Все залежить від точки зору. Я не вважаю, що Camry є страшною розкішшю, хоча, звичайно – гарна машина представницького класу. У мене досить велика кількість поїздок по єпархії. У мене був водій, він перестав справлятися, довелося взяти другого, вони працюють по одному тижню", – поділився митрополит.

Toyota Camry

При цьому, він зізнався, що до призначення в Саратовську єпархію, під час життя в Москві у нього була дешева машина.

Крім того, у священика РПЦ виявили також дві резиденції. Митрополит запевнив, що триповерхові будівлі на ділянках належать церкві, а йому залишилася тільки невелика "келія" – найменша з будівель.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...