Це цікаво знати: 10 звичаїв з країн Європи, сенс яких просто так не розгадати

Дивні звички різних куточків світу.

Чи знаєте ви, в якій країні заборонено митися після весілля? А де ні в якому разі не можна цокатися келихами? Про найбільш незвичайні традиції різних куточків світу передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Не використовувати ліву руку

У багатьох країнах Близького Сходу вважається поганим тоном використання лівої руки для їжі, рукостискань, листи і так далі. Чому? Все просто - лівою рукою прийнято підмиватися після відвідин убиральні, тому ця долоня вважається брудною.

Відро замість туалетного паперу

До речі кажучи про підмивання замість використання паперу - саме так чинять у багатьох країнах досі, наприклад, в Індії. Тут в туалетах дуже часто можна побачити звичайне відро або краник замість рулону. Місцеві впевнені, що такий спосіб набагато більш гігієнічний. До того ж, папір може засмітити каналізаційні труби.

Не можна митися після весілля

В Індонезії є кумедна традиція - молодятам не можна митися три доби після весілля. Нібито, якщо прийняти в цей час душ або ванну, шлюб може бути нещасливим. Тому за деякими парами в цей період навіть стежать родичі, щоб ті не дай Боже не помилися і не змили з себе сімейне благополуччя.

Укуси мурах

Цей болючий обряд проходять всі хлопчики бразильського племені Сатера-Маве в день свого повноліття. Щоб вважатися справжнім чоловіком, юнак повинен надіти на руки рукавички з мурахами-кулями. Це мурахи, укуси яких є одними з найболючіших в світі.

Не можна чокатися

В Угорщині не прийнято цокатися келихами. Особливо це стосується різних закладів. Відмова від популярної в усьому світі традиції сталася в 1848 році, коли австрійці розгромили угорських революціонерів і відзначали цю перемогу, цокаючись. З тих пір місцеві бойкотують цей процес.

Биття посуду перед весіллям

У Німеччині за кілька тижнів до весілля прийнято проводити Полтерабенд - своєрідний обряд, під час якого наречений і наречена б'ють посуд. Тарілки, чашки та інші предмети приносять майбутнім молодятам гості. Після того, як все буде розбите, пара повинна навести в домі порядок. Вважається, що це є запорукою сімейного благополуччя і початком спільної роботи над труднощами.

Плакати перед весіллям

У Китаї наречена повинна обов'язково поплакати перед весіллям. Більш того, починати плакати потрібно за місяць до церемонії. Щоб дівчині простіше ревілося, до неї приєднуються мама та інші члени сім'ї. Також можуть взяти участь і близькі подруги. Парадоксально, але робиться це для того, щоб висловити безмежну радість від майбутнього шлюбу.

Смішні капелюхи для незаміжніх дівчат

25 листопада у Франції святкується День святої Катерини, молодої покровительки незаміжніх жінок. У свято вільні дами носять кумедні зелені і жовті капелюхи, які символізують мудрість і віру. Деякі в День святої Катерини сподіваються якнайшвидше вийти заміж, а інші ж навпаки гордо підкреслюють свою свободу.

Викидати меблі з вікна

У Південній Африці напередодні Нового року люди масово викидають старі меблі з вікон прямо на вулицю. Нікого не хвилює, чи може тумбочка вдарити перехожого по голові. Адже робиться це заради удачі і приємних оновлень. Ну і треба віддати належне місцевій поліції, яка щороку уважно стежить, щоб під час проведення "обрядів" ніхто не постраждав.

Проводити зустрічі в сауні

Поки у всьому світі люди проводять ділові переговори в офісах, коворкінгах або кафе, у Фінляндії прийнято ходити в сауну. Для місцевих абсолютно нормально запросити попаритися колег, начальство або навіть ділового партнера. І потрібно визнати, що в цьому є частка логіки. Адже в такій неформальній обстановці люди ведуть себе більш розслаблено і відкрито, і з ними простіше домовитися.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...