"Це важлива задача!": Президент Польщі в інавгураційній промові згадав про український Крим і Донбас

Дуда пообіцяв Україні всебічну допомогу у вирішенні таких найважливіших для нашої країни питань як деокупація Криму і Донбасу.

У найближчому майбутньому Варшава отримає в своє розпорядження дуже дієвий інструментарій для впливу на міжнародну політику. Про це в своїй інавгураційній промові сказав обраний на другий президентський термін польський лідер Анджей Дуда, передають Патріоти України.

"Це важливе завдання, яке полягає у відновленні і повного суверенітету, і територіальної цілісності нашого сусіда - України", - заявив Дуда. Польща буде допомагати Україні у відстоюванні інтересів в ОБСЄ і у відновленні контролю над Кримом і Донбасом, акцентував польський лідер.

У своєму виступі він зазначив, що у 2022 році до Польщі переходить черга головувати в ОБСЄ, і країна має намір повною мірою використовувати можливості, які надасть цей статус, для забезпечення безпеки всієї Європи, а також Польщі та її сусідів зокрема.

Дуда в своїй промові назвав пріоритети, яким буде приділяти першочергову увагу під час своєї нинішньої президентської каденції. Це інвестиції, створення нових робочих місць, безпека країни, розвиток інституту сім'ї і позитивна репутація Польщі в міжнародному співтоваристві.

Анджей Дуда також зазначив, що Польща і надалі братиме активну участь в роботі НАТО, оскільки вважає діяльність цього альянсу вкрай важливою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...