"Це взагалі унікальна можливість!": У "Нафтогазі" зробили важливу заяву про судову тяганину з "Газпромом"

НАК "Нафтогаз України" подав нову заяву в Стокгольмський арбітраж щодо російської компанії "Газпром"

Про це повідомив виконавчий директор компанії Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook в суботу, 2 листопада, передають Патріоти України.

"Відправили в Стокгольмський арбітраж "Заяву про захист і зустрічних позовних вимогах". Нагадаю, що це "Газпром" "напав" на "Нафтогаз", і тому ми захищаємося - ще 18 квітня 2018 року "Газпром" звернувся до Стокгольмського арбітражу з вимогою про початок арбітражу. "Газпром", по суті, хоче переглянути рішення попереднього Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту", - написав він.

Вітренко зазначив, що "кількість сторінок тільки основного тексту заяви перевищує 500 сторінок". При цьому, за його словами, саму заяву готували близько трьох місяців.

"Останні тижні працювали так, що не було часу нормально спати, не було часу на сім'ю, друзів, колег по інших напрямках, журналістів. ... захищати Україну від багатомільярдних позовів з боку потужної корпорації Росії складно, але це висока честь для мене. Ну а подавати зустрічні позови про компенсацію збитків на ще більші суми, при цьому незрівнянно більш обгрунтовані позови, - це дуже складно, але це взагалі унікальна можливість", - зазначив виконавчий директор "Нафтогазу".

Вітренко передбачає, що рішення по новому арбітражу буде прийнято в 2021 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...