Це змінило уявлення про формування планет: Астрономи відкрили планету-гіганта, “існування якої неможливо”

Дивно те, що вона обертається навколо маленької зірки – “червоного карлика”. Раніше вважалося, що навколо таких зірок можуть обертатися тільки невеликі планети.

Міжнародна команда астрономів відкрила планету-гіганта, якої не повинно існувати згідно сучасним теоріям формування планет, передають Патріоти України з посиланням на Science.

Планета розташована на відстані у 30 світлових років від Землі і схожа на Юпітер. При цьому дивно те, що вона обертається навколо маленької зірки – “червоного карлика”. Наголошується, що раніше вважалося, що навколо таких зірок можуть обертатися тільки невеликі планети.

“Раніше була поширена думка, що таких планет просто не існує. Але ми не могли бути в цьому впевнені, оскільки за крихітними зірками дуже складно спостерігати, вони дуже бляклі”, – розповів про відкриття астроном Пітер Вітлі з британського університету Уоріка.

Він також додав, що маленькі зірки, такі як “червоні карлики” зустрічаються набагато частіше таких великих небесних тіл, як Сонце. При спостереженні за “карликом” GJ 3512, що змінив уявлення вчених про формування планет, астрономи використовували телескопи із США та Іспанії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...