"Це зробив народний гнів": Обмальовані двері з ОП показали на ток-шоу (відео)

20 березня на Банковій біля будівлі ОП пройшов черговий масовий протест проти вироку одеситу Стерненку. Мітингувальники закидали ОП фаєрами і обмалювали.

До студії ток-шоу «Право на владу» на телеканалі 1+1 привезли двері з Офісу президента, з якої вибили скло під час акції протесту прихильників затриманого активіста Сергія Стерненка. Відеотрансляція доступна на YouTube-каналі ТСН, передають Патріоти України.

На початку ефіру ведуча Наталія Мосійчук заявила, що коли вона їхала сьогодні на роботу, то заїхала на Банкову, щоб подивитися на Офіс президента на 5 день після протестів. Вона додала, що там до сих пір триває масштабне прибирання. Після цього ведуча увійшла в студію, де стояли списані двері з вибитим склом, яку доставили з будівлі ОП. «Мені коштувало великих зусиль притягти сюди цей атрибут суботніх протестів, двері з Офісу президента, двері з Банкової. І я б не сказала, що це символ протестів, це жертва протестів, які відбулися в суботу. І слава Богу, що це жертва нежива, але так ми дивитимемся крізь це бите скло на події і думати, чи здатні ми домовитися і чути один одного», - сказала Мосійчук.

Вона звернулася до ветерана АТО і видавцеві Владу Сорда (Стафійчука), якого суд відправив під цілодобовий домашній арешт і якого підозрюють в тому, що він вибив шибки в дверях в ОП. Ведуча запитала, вчинив би він зараз інакше або як і того разу прийшов був на акцію.
За словами Сордо, він «просто не мав достатньо совісті сидіти на місці, на дивані» і тому пішов на мітинг 20 березня. Він спростував інформацію про те, що був знайомий з Стерненком, проте вирішив його підтримати і побачив багато знайомих облич на акції. Від відповіді на питання, чому він зіпсував двері, він ухилився, заявивши, що це йому порадив адвокат. «Що стосується звинувачень, то якщо ви маєте на увазі розбиті вікна, я за порадою адвоката не можу коментувати саме цей епізод. Але, якщо вам цікава моя власна думка, то людина, яку ви бачите на відео, він схожий і на мене, і на DZIDZIO, і ще на тисячу різних бородатих чоловіків у чорних куртках», - запевнив Сордо.
У нього виникла перепалка з заступником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком, який також запитав, навіщо активіст розбив скло в дверях і «в чому вони винні». На це Сорд відповів питанням «А ви вважаєте, що це саме я побив вікна, правильно? Будемо розбиратися».
Геращенко: Напевно, Дзідзьо.
Сорд: Ну ось так, я так і кажу.
Василь Вовк (експерт з питань державної безпеки): Які мотиви були, коли ви били вікна? На сьогоднішній день позиція ваша в захисті в кримінальному провадженні, що це були не ви?
Сорд: Так, звичайно.
Вовк: Позиція така, що це не ви били вікна, я так розумію?
Сорд: Це лінія захисту і це порада адвоката.
Вовк: А били ви вікна чи ні?
Сорд: Я не можу відповідати на питання, але в цілому я відповім. Справа в тому, що це зробили не конкретні люди, не ті люди, яким вручили підозри. Це зробив народний гнів.

Геращенко: Вибачте, але підозри на народний гнів у нас не виписані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...