"Цей ресурс вичерпаний": "Путіна чекає фіаско на День перемоги в Москві", - Риклін

Політик переконаний, що "скільки б країн не захотів завоювати Путін, ефекту, подібного кримському, вже не буде".

Російський опозиційний політик, журналіст Олександр Риклін заявив, що під час святкування 75-ї річниці Перемоги президент РФ Володимир Путін може потерпіти іміджеве фіаско, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Я дуже сподіваюся, що у лідерів вільного світу, та й взагалі у лідерів вистачить розуму не приїжджати в Москву 9 травня і якось дистанціюватися", – сказав він.

На думку опозиціонера, "Путін представляє загрозу для світу, це очевидна обставина. Її не враховувати смішно. Загравати з диктаторами подібного роду небезпечна історія. Це те ж саме, що впасти в вольєр з крокодилом і намагатися з ним якось домовитися. Ні, крокодилу треба дати по носі і спробувати вибратися з цього вольєра. Це єдина стратегія".

Разом з тим він заявив, що Путін "записав себе в спадкоємці сталінської імперії", прагнучи зберегти підтримку серед людей старшого покоління. "Люди, які згадують радянське минуле, всю цю сталінщину, для них Путін герой. Їм здається, що вони були молодими, все було добре, дівчата були гарними, і зараз все знову повернеться", – зауважив журналіст.

За його словами, цим пояснюються спроби Путіна сфальсифікувати історію Другої світової війни. "Він визнав себе правонаступником всієї цієї історії. І він про це дбає, для нього це важливо", – сказав Риклін.

Разом з тим він переконаний в тому, що, "скільки б країн не захотів завоювати Путін, ефекту, подібного кримському, вже не буде". "Певний час імперський тренд відігравав важливу роль. Людям здалося, що з Криму розпочнеться зростання самосвідомості і зростання всієї нації. Але цього не сталося", – констатував політик.

"Цей ресурс вичерпаний, більше вони на цьому не зіграють. Більш того, буде зворотний ефект, тому що люди бачать, до чого це призводить, люди бачать, що санкції працюють, що міжнародна ізоляція працює, що грошам особливо взятися нізвідки, і навіть люди не надто поінформовані розуміють, що економіка в поганому стані", – пояснив опозиціонер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...