"Цензура і "чорнуха": З криворізької газети Вілкула почали йти журналісти

Газета "Пульс: новини, факти, коментарі" - тижневик з заявленим тиражем в 31 тис примірників, яка належить меру Кривого Рогу Юрію Вілкулу та його сину Олександру.

На початку вересня з газети "Пульс: новини, факти, коментарі" в Кривому Розі пішов журналіст Олександр Шидо, потім Анна Смирнова, яка пропрацювала там 6 років. Причиною вони назвали маніпуляційні статті та цензуру і втручання в свою роботу, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

Шидо в своєму зверненні вказав, що в газеті стали виходити статті, які йшли в розріз з думкою колективу, а публікації проходили добірну цензуру: "Останньою краплею стала публікація "Шоколадні хлопчики "слуг народу". Стало соромно за "заказуху" в "Пульсі", за тих, хто за цим стоїть. Я собі сказав: "Досить!" І прийняв рішення".

Анна Смирнова назвала газету "платформою для брехливої інформації". За словами кореспондентки, піти з видання її спонукало засилля замовних матеріалів. Незважаючи на зусилля трудового колективу, в газеті все частіше стали виходити неправдиві матеріали, відзначає Смирнова: "Журналісти збирали інформацію, обробляли, розміщували на сайті і в газеті, робили все можливе, щоб інформація була об'єктивною. Газета використовується, на жаль, як платформа для розміщення інформації, яка не відповідає дійсності. Вплинути на це журналісти не в силах", - заявила вона в інтерв'ю Krivbass.city.

Останнім спірним матеріалом, який застала Смирнова, стала стаття про ДТП за участю сина кандидата в мери Кривого Рогу Дмитра Шевчика. Матеріал був поданий однобоко і мав ознаки інформаційного вкиду: "Коли матеріал прийшов, він був відразу розміщений, і газета, редакція, не мала можливості вносити корективи, правки", - розповідає Анна Смирнова.

Журналістка зазначає реакцію читачів на подібні вкидання: "Були дзвінки читачів. Це був барометр. У нас в місті живуть розумні люди. Коли виходила подібна інформація, нам дзвонили читачі і говорили, що вони не зовсім згодні. Прикро було за редакцію, за газету, тому що поряд з якісним продуктом подавалася дезінформація, і сприймалася читачами, як чиста правда. Шкода, що "Пульс" став використовуватися, як платформа для брехливої інформації".

Газета "Пульс: новини, факти, коментарі" - тижневик з заявленим тиражем в 31 тис примірників, яка належить меру Кривого Рогу Юрію Вілкулу та його сину Олександру. Формальним засновником газети виступає БФ "Майбутнє Кривбасу", єдиним засновником якого є Олександр Вілкул. Директором фонду числиться Ярослав Гівель - права рука мера. На сайті видання головними ньюзмейкерами є сам Юрій Вілкул, і його права рука Костянтин Павлов, який балотується в мери міста від ОПЗЖ. Газета подає інформацію про Вілкула і Павлова в позитивному світлі, з негативом щодо їх опонентів.

Інститут масової інформації характеризує видання "Пульс", як "найчистіше дно", яке розміщує відверті фейки. Наприклад, видання поширило дезінформацію, що в рамках декомунізації ковбасу "Московську" нібито перейменували в "Бандерівську", а на черзі - сир "Російський".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...