Церемонія передачі президентської "булави": У скільки українцям обходилися інавгурації президентів України

Поки ще не відомо, скільки коштів з бюджету (фактично з гаманців громадян) витратять на проведення церемонії вступу на пост Володимира Зеленського, обраного новим главою держави, тому назвемо касові видатки на заходи у випадку інших президентів України.

В силу "стрибків" національної валюти можна зіставляти суми із актуальною на той момент "мінімалкою", передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Як повідомили в Державному управлінні справами, на інавгурацію Віктора Ющенка було витрачено 1,446 млн грн. Вручення президентської "булави" Віктору Януковичу обійшлося бюджету в 1,790 млн грн. У випадку з Петром Порошенком урочиста церемонія вступу на посаду "коштувала" 1,284 млн грн.

Під час інавгурації Ющенка (січень 2005 року) мінімальна зарплата громадян України становила 262 гривні; коли Янукович ставав президентом (лютий 2010 року) вона дорівнювала 869 гривень; коли Порошенко став главою держави (червень 2014 року), сума була 1218 гривень.

Таким чином, якщо "конвертувати" витрати на проведення церемонії вступу на посаду президента, то щоб оплатити інавгурацію Ющенка, 5519 українців повинні віддати свої "мінімалки". Прийняти на президентський пост Януковича коштувало 2060 мінімальних зарплат. На церемонію передачі Порошенку повноважень глави держави - лише 1054.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...