Церковні війни: Філарет висунув звинувачення на адресу Варфоломія

За словами Філарета, вселенський патріарх прагне якнайшвидшої ліквідації Київської патріархії.

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що вселенський патріарх Варфоломій наполягає на якнайшвидшій ліквідації Київської патріархії, передають Патріоти України з посиланням на 112.ua.

"Чому митрополит Епіфаній (предстоятель ПЦУ - ред.) створив ліквідаційну комісію? Тому що патріарх Варфоломій наполягає на якнайшвидшій ліквідації Київської патріархії. І тому, виконуючи прохання вселенського патріарха, митрополит Епіфаній створив незаконну ліквідаційну комісію", - зазначив патріарх.

За словами Філарета, патріарх Варфоломій планує розширювати паству за рахунок парафій Православної церкви України, адже у Туреччині в Константинопольському патріархаті всього 6-10 тисяч вірян. "З цієї причини він (Варфоломій - ред.) не поступається своїми єпархії в північних областях Греції, острови належать теж йому, хоча це інша держава. Йому належать всі грецькі парафії за межами своєї держави. І мрія Вселенського патріарха - щоб усі православні емігранти належали не до своїх церков, а належали до Вселенського патріархату. Тому він хоче, щоб наші українські парафії належали йому, і він це записав у томосі. Нас це не влаштовує", - підсумував Філарет.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...