Церковні війни: За що Філарет подав до суду на архієпископа ПЦУ Євстратія Зорю

Патріарх Філарет позивається до архієпископа Євстратія про "захист честі і гідності".

Філарет подав позов до суду на архієпископа ПЦУ Євстратія Зорю, через висловлювання про "хворобу патріарха, яка зробила його союзником Москви у боротьбі проти Томосу". Зоря повідомив про те, що патріарх Філарет подав проти нього позов ще 21 серпня, передають Патріоти України.

"Мені з канцелярії Митрополії передали, що надійшов лист з Шевченківського суду. Патріарх Філарет (Денисенко М. А.) позивається до архієпископа Євстратія (Зорі І. В.) про "захист честі і гідності", – писав священослужитель.

Згодом архієпископ додав, що Філарет через суд вимагає визнати недостовірною інформацію з його допису в Фейсбук: "Хвороба зробила його фактичним союзником Москви у боротьбі проти Томосу".

Зоря відзначив, що його допис був реакцією на інтерв'ю патріарха кремлівському пропагандистському каналу "Россия 24", адже "здорова українська людина не дає інтерв'ю" поплічникам окупантів.

Сам Філарет тоді пояснив, що нібито не знав, що це викличе таке обурення в українців, і що він розмовляє з усіма, хто до нього звертається.

Архієпископ зауважив, що за словами самого патріарха, він усвідомлював, що "спілкується з телеканалом країни-агресора, з рупором кремлівської пропаганди", але не думав, що це матиме такі наслідки.

"Не думав" – при тому, що аудиторія, до якої він апелює, це патріотична українська аудиторія, що аргументи, якими він апелює до неї, покликані створити враження, що його позиція – "більш незалежницька і проукраїнська", ніж в інших. Отже, давати інтерв'ю кремлівським пропагандистам – це цілком очевидно шкодити власній позиції. На жаль для почесного патріарха це виявилося не очевидним. Чому? Я свою думку висловив", – підсумував Зоря.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...