Ці дівчата знають, за що воюють: Сестри з 44-ї бригади надихають бійців до звитяги (фото)

У Наді і Люби - це вже другий контракт, хоча ще два роки служби попереду.

Історію українських Берегинь розповіла пресслужба 44 окремої артилерійської бригади, передають Патріоти України.

"Серед інших спеціальностей медична справа їх цікавила найбільше, тому по закінченні школи сестри вступили у медичний коледж. Три роки навчання минуло швидко і близнята влаштувалися на роботу в районну поліклініку.

Новий колектив, улюблена справа, здавалося б усе, йшло добре. Але події в Україні, початок війни на Сході змусили багатьох людей змінювати життєву позицію, чимало зголошувалися бути корисним та допомагати захисникам, незалежно в тилу чи на передовій.Набравшись практики у цивільній роботі, в березні 2015 року близнята пішли у військкомат, щоб підписати контракти з новоствореною військовою частиною у Тернополі. Надя і Люба були одні з перших контрактників, які прийшли в медпункт, решта фахівців на той час були кадрові військові, або мобілізовані. На запитання, чи розрізняють їх на службі засміялися обоє, очевидно пригоди не раз траплялися у їх житті.

Розмову підтримала Світлана - медик батальйону охорони, - пригадую приїхала на ротацію одна із сестер, я ж кинулася її обіймати, дуже рада зустрічі, а Люба не зрозуміла хто я така і провела мене холодним поглядом. Тим часом Надя була у Тернополі, а коли Світлана їй подзвонила то все стало зрозуміло, вони сміялися дуже довго. Я не знала, що вони так подібні, додає подруга. Коли бачу їх разом, тоді розрізняю, а окремо - ні. За характером вони також різні, Люба спокійна, Надя - живчик, який навколо своєї осі 125 разів пробіжить.

Сестри зізнаються, що між ними є відмінності, мінімальні, але є. Надя старша за Любу на 30 хвилин, а Люба вища за Надю на 1 сантиметр. Не люблять сестри купувати однакового одягу, хоча босоніжки у гардеробі один в один. У близнят міцні сім’ї, кохані чоловіки теж близнята, проходять службу, учасники АТО. Виховують чудових діток, у Наді два синочки, а в Люби син і донька.Час служби нерідко розділяє сестер. Надя виконувала завдання медика в зоні проведення операції об’єднаних сил, а сьогодні її приїхала міняти Люба. Така собі родинна ротація, одна мама служить в Тернополі, інша на Сході.

Складається й так, коли сестри одночасно в різних місцях заступають на чергування, тоді ініціативу беруть тати - близнюки.

За іронією долі четвірка близнят поєдналися у дві щасливі сім'ї з одним прізвищем - Сімчук. У Наді і Люби - це вже другий контракт, хоча ще два роки служби попереду.Мріють зустрітися за родинним столом, адже 29 серпня виповнюється 10 років, коли об’єдналися у єдину родину половинки схожі не лише зовні, а й за вдачею і любов’ю до своєї Батьківщини."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...