"Ці вибори легітимними вважати не можна": Відомі артисти і медики Білорусі записали звернення до Лукашенка (відео)

Вони також звернулися до військових. Їм нагадали, що свою присягу ті давали не владі, а народу Білорусі.

Негайної відставки та притягнення до відповідальності людей, винних у масових репресіях проти білоруського народу, проведення нових чесних, прозорих і відповідаючих усім міжнародним нормам президентських виборів - цього вимагали представники інтелігенції Білорусі, які записали колективне відеозвернення, опубліковане на Youtube-каналі "Завжди online", передають Патріоти України.

Провідні лікарі, педагоги, артисти і вчені Білорусі висловили своє вкрай негативне ставлення до подій, що відбуваються в країні останнім часом. У зверненні йдеться про те, що не можуть вважатися легітимними президентські вибори, проведені в атмосфері кричущих порушень прав людини. Тому єдиний вірний для влади спосіб не загострювати ще далі протистояння з народом - провести нові президентські вибори, але вже у відповідності з усіма міжнародними нормами і правилами, в умовах здорової політичної конкуренції і, що важливо в даній ситуації, з оновленим складом Центральної виборчої комісії.

"Сьогодні білоруси жорстко катують білорусів, не звертаючи увагу на вік, похилий чи це людина або студент. Ми вимагаємо відставки і порушення кримінальної справи проти тих, хто віддавав злочинні накази, хто причетний до цих злочинів", - кажуть на кадрах артисти.

"Ми вимагаємо негайного звільнення всіх політв'язнів і мирних громадян, незаконно затриманих на акціях протесту", - підкреслили представники білоруської інтелігенції.

Вони також звернулися до військових. Їм нагадали, що свою присягу ті давали не владі, а народу Білорусі. І зараз народ має особливу потребу в підтримці і захисті з боку армії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...