"Ця країна себе не поважає", - колишній в'язень терористів "ДНР" про Україну

Журналіст обурений бездіяльністю компетентних органів щодо посібників терористів.

Український журналіст Станіслав Асєєв, якого в квітні звільнили з полону бойовиків «ДНР» в рамках обміну, обурився бездіяльністю СБУ щодо звільнених разом з ним посібників бойовиків Олексія Кускова і Євгена Бражникова. Вони застосовували до сусідам по камері справжні тортури і всіляко над ними знущалися, передають Патріоти України.

У своєму Facebook журналіст нагадав, що ще в січні 2020 року написав заяву в СБУ на Кускова, але на допит по цій заяві його не викликали жодного разу. Таким чином, допускає автор поста, ексбойовик має всі можливості насолоджуватися життям в київських кафе.

«Хочу звернутися до всіх військових злочинців і бойовиків, яким дали довічні терміни в рідних "республіках": не бійтеся повертатися через обмін в Україну. Ця країна себе не поважає, і - крім київської набережної і приємних кафешок - вам тут нічого не загрожує», - гірко допустив Асєєв, закликавши небайдужих прийти на акцію в Києві 10 жовтня біля пам'ятника Ярославу Мудрому «Нагадай про кожного». Початок - о 18:30.
Такі ж акції пройдуть у всіх великих містах України.

«Нагадай про кожного. Про тих, хто знаходиться в полоні ворога. Про тих, кого вбивали і катували. Про тих, кого рідні не втрачають надій побачити живими. Нагадай собі, влади, країні і всьому світу, що у нас війна з Росією, що наших громадян кидають до в'язниць і піддають тортурам за любов до України. Нагадай про поважних людей і важливі події. Ми підтримаємо наших полонених і рідних зниклих без вести. Про них почують всі. Також гасло нашої акції візьме й інше значення - нагадай про кожного, хто забув свої обіцянки, забули про відповідальність за проблеми полону і зниклих без вести, хто не може або не хоче покарати вбивць українців», - пояснили сенс акції її організатори.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...