"Ця вигадка нашого вусатого трієчника Лукашенка становить небезпеку для країни", - Шушкевич про загрозу коронавірусу в Білорусі

Білорусь не вживає всіх заходів для захисту від коронавірусу, заявив ексголова Верховної ради Білорусі.

Станіслав Шушкевич

У Білорусі ігнорують пандемію коронавірусу й не інформують громадян про найпростіші заходи профілактики. Про це заявив ексголова Верховної ради Білорусі Станіслав Шушкевич, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Я зараз переважно перебуваю вдома. Як я бачу зі свого вікна, на вулицях не людно. Але за словами дружини, у місті досить багато людей на вулицях. Білоруси запаслися трохи харчовими продуктами, щоб рідше виходити. Але паніки немає. Я зустрічаюся з нашими медиками досить часто. Високо їх ціную. Це сумлінні, порядні, професійні люди. Боюся, вони можуть зазнати більшого ризику, ніж заслуговують", – сказав Шушкевич.

На його думку, Лукашенко слабо орієнтується в питаннях епідеміології, тому схильний недооцінювати загрозу. "У нас у країні навіть запобіжних заходів не пропагують так, як, наприклад, у Польщі чи Україні. Мені здається, що Лукашенко в таких справах орієнтується слабо. Його старе радянське виховання і бравада спортивною формою небезпечні для країни. Адже це якась нісенітниця – трактором, алкоголем і спортом справлятися з коронавірусом", – зазначив політик.

Він вважає, що у зв'язку з поширенням COVID-19 пильність необхідно посилювати. "Спалах може виникнути досить швидко. І мені здається, що держава не вживає всіх заходів, яких зобов'язана вживати. Водночас до нас приїжджає представник ВООЗ і хвалить, що в Білорусі все гаразд. Ну, показники за цифрами в нас непогані. Але захоплюватися офіційними цифрами небезпечно. Мені здається, потрібно посилювати пильність. Нерозумно ігнорувати загрозу. Ця вигадка нашого вусатого трієчника Лукашенка становить велику небезпеку для населення Білорусі", – резюмував Шушкевич.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...