Цікаве порівняння: Які виплати отримують пенсіонери в Україні і в Європі

Справжньою Меккою для людей похилого віку називають Данію, де пенсіонери отримують близько 2800 доларів на місяць.

Журналісти порівняли розмір пенсій в Україні та Європі, виявилося, що за кордоном виплати набагато більші, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

В Україні мінімальна пенсія для пенсіонерів, які досягли віку 65 років і які мають трудовий стаж не менше 30/35 років (жінки/чоловіки відповідно), становить 1 638 грн.

Підвищення пенсійних виплат буде відбуватися протягом 2020 року. Перша дата підвищення мінімальної пенсії - 1 липня. Розмір мінімальної пенсії становитиме 1 712 грн, друга дата - 1 грудня. Тоді українські пенсіонери зможуть отримувати мінімум 1 769 грн в місяць.

З 1 січня мінімальна пенсія підвищується на 172 грн до 1669 грен для осіб старше 65 років і стажем роботи не менше 30 років для жінок і 35 років - для чоловіків.

Данія. Данію багато хто називає Меккою для людей похилого віку. Жителі багатьох європейських країн бажають мати роботу в Данії, так як це надасть їм можливість стати одержувачем великих державних виплат, точніше, близько 2800 доларів на місяць. Отримувати дані пенсії можуть люди, які досягли віку 65 років.

Фінляндія. Максимальний розмір пенсії для людей похилого віку в Фінляндії не встановлено, проте їх середній розмір - 1900 доларів. Сума пенсії залежить від трудового стажу людини, а також від її заробітної плати. Якщо громадянин Фінляндії не дотягнув до мінімуму, то держава доплатить йому відсутню суму. Отримувати дані виплати можуть люди, які досягли віку 65 років.

Норвегія. Тут встановлено найвищий вік виходу людини на пенсію, а саме 67 років. Але розмір пенсії вартий того, щоб норвезькі робітники чекали на нього. Рівень життя в Норвегії досить високий, навіть незважаючи на високі податки, які платять робітники і підприємці.

Чехія. Люди можуть розраховувати на державні виплати з 58 років. Їх розмір також досить великий, що дозволяє людям похилого віку не бідували. Середній розмір пенсії для людей похилого віку в Чехії становить 1000 доларів.

Німеччина. Близько чверті населення Німеччини - пенсіонери. У цій країні для них також досить високі виплати. Середньостатистичний працюючий німець може розраховувати на пенсію в розмірі 850 євро. Кожен з них в цій країні буде отримувати допомогу від держави в оплаті комунальних послуг.

Франція. У Франції грошову допомоги для людей похилого віку нараховуються так само, як і в багатьох інших європейських країнах. Тобто чим більше стаж і заробітна плата робітника, тим більше грошей він буде отримувати в старості. Розраховувати на дані виплати можуть люди, які досягли віку 60 років.

На високі виплати можуть також претендувати пенсіонери таких європейських країн, як Італія, Португалія, Словенія, Австрія, Фінляндія, Люксембург, Іспанія і так далі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...