Ціна питання - 122 млрд доларів: Арабські Емірати можуть обрушити ціни на нафту

Абу-Дабі йде на конфлікт з ОПЕК +.

Дії Арабських Еміратів стають загрозою для ОПЕК + і угоди, яка регулює рівень видобутку нафти в світі, передають Патріоти України з посиланням на телеграм-канал "Газ-Батюшка".

Абу-Дабі інвестує $ 122 млрд у видобуток нафти і газу протягом п'яти років, незважаючи на обмеження, накладені на Арабські Емірати в рамках угоди ОПЕК +. Як пояснили в національній нафтовій компанії емірату Adnoc, кошти підуть в усі сфери бізнесу, включаючи безпосередньо видобуток, очищення і торгівлю.

Таким чином, єдність ОПЕК + знаходиться під загрозою, що може обвалити і без того нестійкі ціни на нафту.

На сьогоднішній день Adnoc посідає третє місце з видобутку серед членів ОПЕК +, поступаючись тільки Саудівській Аравії та Іраку.

Компанія планує до 2030 року наростити видобуток нафти з 4 до 5 млн барелів нафти в день. При цьому згідно з умовами угоди ОПЕК +, ОАЕ можуть добувати всього лише 2,6 млн барелів на добу до кінця року. Таким чином, по суті, компанія планує подвоїти видобуток.

ОАЕ в черговий раз демонструють самодостатність в прийнятті рішень і, швидше за все, діють на загострення в рамках обговорення оновлених умов угоди ОПЕК +.

На початку 2021-го країни-учасниці угоди ОПЕК + повинні збільшити квоти видобутку, проте проти такого підходу виступає Саудівська Аравія, яка в умовах зниження попиту на вуглеводні через другої хвилі коронавируса наполягає на посиленні обмежень. Несподіваним чином проти свого давнього партнера виступили ОАЕ, які відчувають серйозний бюджетний дефіцит в зв'язку зі зниженням надходжень від продажу нафти. На цьому тлі на ринку з'явилися чутки, що країна може і зовсім вийти з угоди. Заява про неймовірні інвестиції в зростання видобутку тільки підкреслюють рішучість ОАЕ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...