Ціна питання - 2,5 млрд доларів: Армія США оновлює Stryker для сил у Європі (фото)

General Dynamics Land Systems отримало контракт на виробництво 331 Stryker Double V-Hull A1 (DVHA1).

Пентагон замовив нові бронетранспортери Stryker у версії Double V-Hull A1, які призначені для 4-ої піхотної дивізії. Саме цей підрозділ бере участь в операції Atlantic Resolve (Атлантична рішучість), яка направлена на стримування Росії та відповіді на її можливу агресію у Європі, передають Патріоти України з посиланням на Defence Express.

Контракт з General Dynamics Land Systems на 331 Stryker DVHA1, загальною вартістю у 2,47 млрд доларів, має бути виконаний до 2027 року.БТР Stryker став основою для створення спеціального виду бригад армії США - Stryker brigade combat teamStryker DVHA1 - оновлена версія бронетранспортера, модернізація якого направлена на збільшення рівня захисту, вогневої потужності, ремоторизацію та оновлення електроніки.

Загалом вага машини збільшена з 25 до 28,6 т, що викликано використанням подвійного V-подібного днища для кращого захисту від мін, встановленню додаткових елементів бронювання, а також новим бойовим модулем з 30-мм автоматичною гарматою. Зазначимо, що вибір бойового модуля та виробника гармати ще триває.Для компенсації збільшеної ваги Stryker DVHA1 отримає новий двигун Caterpillar C9 з потужністю у 450 к.с. замість 350-сильного Caterpillar C7. Також буде замінено енергоагрегат, який буде генерувати струм у 910 ампер, замість 570, що необхідно для забезпечення живлення нової електроніки.

Таким чином армія США продовжує зміцнювати свої сили у Європі навіть після прийняття рішення щодо виведення майже 9,5 тисяч військових з Німеччини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...